DOGE, SHIB en zeven andere cryptocurrencies zijn momenteel ondergewaardeerd, aldus Santiment

Het bekende analyseplatform Santiment heeft aangegeven dat de twee grootste meme-cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB), en zeven andere cryptocurrencies momenteel ondergewaardeerd zijn op basis van één bepaalde indicator.

Santiment zei dat op basis van de marktwaarde-tot-gerealiseerde waarde (MVRV) Z-score, Dogecoin en Shiba Inu ondergewaardeerd zijn en een lager risico hebben. Het gaf tevens aan dat hetzelfde geldt voor Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Uniswap (UNI) en Chainlink (LINK).

De MVRV Z-score wordt gebruikt om te bepalen of een asset onder- of overgewaardeerd is. Wanneer de MVRV Z-score negatief is, betekent dit dat een asset ondergewaardeerd is en vice versa.

Santiment benadrukte dat SHIB momenteel een MVRV Z-score heeft van -1,88, terwijl DOGE op -0,162 staat. Het gaf tevens aan dat Binance Coin (BNB), met een score van 0,87 momenteel overgewaardeerd is. Het tweette het volgende:

“Volgens de MVRV Z-Score, die overgewaardeerde en ondergewaardeerde activa identificeert op basis van korte- en langetermijnrendementen, vallen topcaps in de volgende categorieën:

Overgewaardeerd: BNB

Ondergewaardeerd: BTC, ETH, XRP, ADA, DOGE, MATIC, SHIB, UNI, LINK.”

Wat Bitcoin betreft, zei Santiment dat de positieve rendementen van de koningsmunt tot nu toe hebben geleid tot een stijging van het optimisme van de menigte op de cryptomarkt tot een hoogtepunt in zes maanden. Het zei het onderstaande:

“Traders beschouwen de tekenen van leven van Bitcoin als een signaal dat er binnenkort een grotere uitbraak op de loer ligt. Het herstel van meer dan $21.000 in januari heeft ertoe geleid dat het publiek sinds juli het meeste optimisme toont dat ze op de markten hebben gehad.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!