Bitcoin prijs

Wat is Bitcoin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Bitcoin (BTC) is een cryptovaluta en een globaal betaalmiddel. Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt die werkt zonder centrale bank of centrale beheerder. Het netwerk is peer-to-peer en de transacties gebeuren tussen de gebruikers onderling, zonder tussenpersoon.

Deze transacties worden geverifieerd via netwerk nodes door het gebruik van cryptografie en worden opgeslagen in een openbare gedistribueerde database, gekend als een blockchain.

Het concept van een blockchain is voor het eerst in 1998 beschreven door Wei Dai op de cypherpunks-mailinglist, en in 2009 geïmplementeerd als opensourcesoftware onder de naam Bitcoin door Satoshi Nakamoto (pseudoniem van een onbekende persoon of groep).

Satoshi (afgekort sat) werd later ook de naam van de kleinste rekeneenheid van Bitcoin: 1 satoshi = 1/100.000.000 Bitcoin (één honderdmiljoenste van één BTC) of 0,01 microBitcoin.

Bitcoin kopen

Je kunt Litecoin kun je kopen op verschillende cryptocurrency exchanges waaronder de grootste crypto exchange Binance. Ook kun je BTC met iDEAL kopen op de Nederlandse broker Bitcoinmeester.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN