Cardano nieuws

Cardano nieuws

Steeds vaker komt de cryptovaluta Cardano (ADA) boven water drijven. De munt neemt het op tegen stevige concurrentie, maar weet zichzelf absoluut staande te houden. En dat is niet voor niets. Cardano is een ambitieus project, waarbij het doel was een verbeterde versie van Ethereum te creëren. Het team noemt het zelf de meest nauwkeurig ontworpen cryptovaluta tot nu toe. Daarnaast gaat Cardano, net als Ethereum, met smart contracts werken. Dit maken de mogelijke toepassingen ontzettend breed. Het is een cryptomunt die veilig is, snelle en betaalbare transacties toelaat en universele regelgeving toelaat. Blijf op de hoogte van de invloeden van de koers door het laatste Cardano nieuws te volgen.

Organisatie Cardano

Cardano is één van de eerste cryptocoins die vanuit een wetenschappelijke benadering gevormd is. Een bewezen team van experts heeft de coin vanaf de grond opgebouwd. Het project is geïnitieerd door Charles Hoskinson, welke daarvoor CEO was van Ethereum. Hoskinsin geloofde dat er verbetering mogelijk was, en heeft ervaren wetenschappers bij elkaar gebracht. Dit resulteert in een team van experts die vanaf 2015 volop bezig zijn de huidige blockchain-technologieën te analyseren en verbeteren. Het doel is een schaalbare en bovendien veilige technologie te ontwikkelen die financieel kan worden toegepast. Mede daardoor lijkt de organisatie van Cardano verdacht veel op die van bekende banksystemen.

Wat is Cardano?

Cardano werkt wel degelijk anders dan alternatieve cryptocoins. Het bestaat namelijk uit twee verschillende lagen, waarvan de tweede nog in ontwikkeling is. De eerste laag van Cardano zorgt ervoor dat de tokens gemakkelijk tussen verschillende wallets verzonden kunnen worden. Het maakt basale transacties dus mogelijk. De tweede laag van Cardano verklaart echter zijn opmars. Deze laag heeft te maken met zogenaamde smart contracts. Deze smart contracts zijn overeenkomsten waarbij een actie enkel uitgevoerd wordt als bepaalde criteria zijn behaald. Dit elimineert de noodzaak voor partijen van derde om transacties en afspraken te controleren en begeleiden. Deze technologie bevindt zich ook in de algemene Ethereum-blockchain, toch biedt Cardano enkele voordelen.

Ten eerste is Cardano vele malen meer schaalbaar. De tweede laag met smart contracts laat namelijk toe dat de gebruiker de afspraken in deze smart contract naar zijn behoeftes afstemt. Dit terwijl de eerste laag identiek blijft. Dit maakt transacties tussen verschillende landen met verschillende regelgeving stukken gemakkelijker. De noodzaak voor meerdere soorten valuta’s verdwijnt.

Daarnaast betekent het gebruik van meerdere lagen, waarvan er een al definitief is uitgebracht, dat het Cardano team kan blijven ontwikkelen. Aanpassingen in de tweede laag kunnen namelijk gemakkelijk worden doorgevoerd, zonder dat de eerste laag wordt aangepast. Hierdoor kan de cryptomunt blijven ontwikkelen terwijl hij verhandelt wordt.

Toepassingen Cardano

De werking van twee verschillende lagen maken Cardano een ontzettend breed toepasbare cryptocurrency. De munt heeft echter nog een lange weg te gaan. De eerste laag is definitief, waardoor simpele transacties gemaakt kunnen worden. Dit is niks nieuws tegenover andere cryptocoins. De onderscheidende kracht van Cardano ligt echter in zijn gebruik van smart contracts. Dit maakt de toepassingen breder dan enkel die van valuta.
De smart contract implementatie maakt het naleven van afspraken ontzettend makkelijk te reguleren. Dit kan internationale toepassingen hebben. De verwachting is dat de afwerking van de tweede laag nog zeker twee jaar kan duren. Tot dan is de groei een kwestie van gokken. Een ding is echter zeker, de slaginskansen van Cardano zijn hoog. Blijf op de hoogte van Cardano nieuws bij
CryptoBenelux