Robinhood ontvangt ook Wells Notice vanuit de SEC

De U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een Wells Notice uitgegeven aan de commissievrije aandelen- en cryptohandelplatform Robinhood Markets voor zijn crypto-bedrijf Robinhood Crypto LLC. De Wells-notice van de SEC betekent dat de toezichthouder van plan is om handhavingsmaatregelen te nemen tegen het crypto-bedrijf van Robinhood wegens schending van effectenwetten.

Robinhood Crypto LLC ontving vorige week een Wells-notice van het personeel van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC). De geschillen hebben betrekking op cryptocurrency-vermeldingen, crypto-bewaring en platformoperaties. De SEC heeft een “voorlopige beslissing” genomen om een handhavingsmaatregel aan te bevelen tegen Robinhood Crypto wegens vermeende schendingen van Secties 15(a) en 17A van de Securities Exchange Act.

De mogelijke actie kan een civiele injunctieve maatregel, openbaar administratief proces en/of een stop-en-onthoudingsprocedure omvatten en remedies zoeken die een gerechtelijk bevel, een stop-en-onthoudingsbevel, terugbetaling, rente voorafgaand aan de uitspraak, civielrechtelijke boetes en berisping, intrekking en beperkingen op activiteiten kunnen omvatten, volgens Bloomberg.

In februari 2023 ontving Robinhood Crypto onderzoekssubpoena’s van de SEC met betrekking tot cryptocurrency-vermeldingen, bewaring van crypto-munten en platformoperaties. Robinhood reageerde en werkte samen met het onderzoek dat leidde tot de SEC die beweerde dat er schendingen van effectenwetten waren.

Dit is niet de eerste keer dat Robinhood onder toezicht staat van Amerikaanse regelgevers. Robinhood ontving subpoenas van autoriteiten, waaronder het kantoor van de procureur-generaal van Californië, terwijl ze informatie zochten over hun cryptohandelplatform, muntenvermeldingen, bewaring van klantactiva en nog veel meer.

“Na jaren van goede pogingen om met de SEC samen te werken voor regelgevende duidelijkheid, inclusief onze bekende poging om ‘binnen te komen en te registreren’, zijn we teleurgesteld dat het bureau heeft besloten een Wells Notice uit te geven met betrekking tot ons Amerikaanse crypto-bedrijf,” zei Dan Gallagher, Chief Legal, Compliance and Corporate Affairs Officer van Robinhood Markets.

Robinhood Markets is van mening dat activa die op het platform worden vermeld geen effecten zijn en dat de SEC een zwakke zaak heeft, zowel wat betreft de feiten als de wet. Robinhood Markets (HOOD) zakte met 7% in de handel voor openingstijd op maandag, nadat bekend werd dat het op 4 mei een Wells Notice had ontvangen. De prijs van HOOD handelt momenteel op $17.57, enigszins herstellend van de daling.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!