Kraken kondigt Europese expansie aan met uitbreiding naar Duitsland

In een opmerkelijke ontwikkeling heeft Kraken, een wereldwijd gerenommeerde CEX, onlangs plannen onthuld om zijn activiteiten in Duitsland te starten, in overeenstemming met zijn Europese uitbreidingsplannen. Door samen te werken met DLT Finance, een gereguleerd financieel instituut en bewaarder voor digitale activa, heeft de CEX plannen om een reeks innovatieve crypto-producten te faciliteren, elk op maat gemaakt om te voldoen aan de unieke behoeften en voorkeuren van Duitse klanten.

Deze stap van de crypto-exchange is een poging om zijn wereldwijde aanwezigheid verder uit te breiden. Laten we eens nader kijken naar de officiële aankondiging van het bedrijf.

In zijn officiële verklaring die vandaag, 6 mei, is vrijgegeven, onthulde Kraken dat het na een partnerschap met DLT Finance van plan is om zijn positie te verankeren in een van de belangrijkste markten van Europa, Duitsland. Verder, vanaf 10 juli van dit jaar, verwacht het bedrijf een scala aan crypto-gerelateerde diensten landelijk te onthullen.

DLT Finance is een dochteronderneming van de bekende BaFin-geautoriseerde crypto-dienstverlener DLT Securities GmbH en DLT Custody GmbH. Het komt als een poging om het Duitse cryptolandschap te revolutioneren.

Zodra het partnerschap live gaat, zal DLT Finance uniek op maat gemaakte expertise en infrastructuur stroomlijnen om te voldoen aan de behoeften van miljoenen Duitsers, en biedt het veilige en conforme cryptodiensten.

David Ripley, de CEO van Kraken, drukte verder zijn mening uit over het partnerschap en verklaarde: “Samenwerken met toonaangevende partners is een cruciaal onderdeel van onze missie om de wereldwijde adoptie van crypto te versnellen. Met meer dan 5% van de Duitsers die al crypto-activa bezitten, hebben we vertrouwen in het potentieel van onze innovatieve productreeks.”

Bovendien verklaarde hij: “samen met uitstekende ondersteuning voor klantenservice in de lokale taal – zal aantrekkelijk zijn voor potentiële klanten, aangezien crypto steeds meer mainstream wordt in heel Europa.”

Zoals eerder dit jaar benadrukt door CoinGape Media, heeft Kraken zelfs een registratie als Virtual Asset Service Provider (VASP) verkregen van De Nederlandsche Bank (DNB). Dit past verder in lijn met de Europese uitbreidingsplannen van de CEX, aangezien het bedrijf wettelijke rechten heeft verkregen om inwoners van Nederland zijn eersteklas crypto-diensten aan te bieden.

Ondertussen lijkt dit verhaal ook de wereldwijde rivaliteit tussen gerenommeerde crypto-exchanges te hebben geïntensiveerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!