Stellar nieuws

Op zoek naar het laatste Stellar nieuws? Dan ben je bij Cryptobenelux aan het juiste adres. Regelmatig publiceren wij verschillende interessante actualiteiten omtrent Stellar nieuws en de ontwikkeling ervan. Al ons nieuws is afkomstig uit verschillende wereldwijd verspreide en betrouwbare bronnen, waarmee wij al jaren contact hebben. Bij ons lees je niet alleen over de koers van Stellar, maar ook over de ontwikkelingen in zowel de blockchain als het netwerk van Stellar XLM.

Wat zijn de kenmerken van Stellar?

Stellar is een snelle cryptocurrency met ingebouwd wisselkoersmechanisme. Bovendien wint deze munt het vertrouwen van gevestigde grootheden. Stellar heeft enkele kenmerken, wat het tot een paradepaardje maakt. Die kenmerken zijn als volgt:

  •           Transacties via het Stellar netwerk duren twee tot vijf seconden.
  •           Servers op de blockchain communiceren elke twee tot vijf seconden voor het controleren van een transactie.
  •           Door de snelle verificaties is Stellar ook perfect voor kleinere transacties.
  •           Hele lage transactiekosten.
  •           Ingebouwde conversie zorgt voor transacties die automatisch worden omgezet in andere munteenheid.
  •           De cryptomunt heeft de afgelopen jaren een enorm vertrouwen opgebouwd.

Lage transactiekosten van Stellar

Transacties met Stellar zijn goed betaalbaar, zoals hier te zien is. De kosten per transactie bedragen 0.00001 XLM. Dit betekent dat je 1/100000e deel nodig hebt van 1 XLM om een transactie te kunnen uitvoeren. De waarde van Stellar is nooit hoger dan 88 eurocent geweest. De kosten per transactie zijn daardoor lager dan 1/10 eurocent.

Hoe werkt de ingebouwde conversie?

Om deze ingebouwde conversie uit te leggen, maken we gebruik van het volgende voorbeeld:

Ria en Jan kennen elkaar via eBay. In dit geval is Ria de koper uit Nederland en Jan de verkoper uit Amerika. Omdat Ria van een Amerikaanse verkoper koopt, moeten de euro’s worden omgezet naar Dollar. Ria wil echter geen transactiekosten hiervoor betalen en wil dus gebruik maken van Stellar. Wanneer Ria namelijk euro’s naar Fred wil verzenden en hierbij gebruik maakt van het Stellar account, zorgt dit voor een automatisch aanbod van euro’s naar dollars binnen het netwerk.

Het vertrouwen van Stellar

Stellar heeft al een hoop vertrouwen in de cryptowereld geschept, onder andere door connecties met derde partijen. In sommige gevallen waren dit samenwerkingen en in andere gevallen waren dit ontwikkelingsmogelijkheden. Zo heeft het platform samenwerkingen met het gigantische Tech bedrijf en uitvinder van de moderne PC: IBM. Naast dit Tech bedrijf zijn verschillende banken, zoals de Nieuw-Zeelandse private bank KlickEx, en zelfs overheden geïnteresseerd in Stellar en de technologie erachter. Kortom, de afgelopen jaren is er genoeg Stellar nieuws geweest omtrent de ontwikkelingen en implementatie van de technologie.

Wat is de technologie achter Stellar?

De belangrijkste technologie van Stellar bestaat uit het waarborgen van maximale veiligheid terwijl er gewerkt wordt met hoge transactiesnelheden. Dit staat ook wel bekend als het SCP protocol. Kenmerkend aan dit protocol is dat er verificatie plaats vindt binnen een selectie van het netwerk. Hierdoor is het een stuk sneller dan een proof-of-work protocol, want er wordt maar gebruik gemaakt van een deel van het netwerk. Daardoor is er ook geen sprake van mining, wat wel bij Bitcoin het geval is. Stellar is daardoor niet interessant voor mensen die willen bijverdienen middels minen of andere methode. De cryptocurrency is daardoor een stuk interessanter voor gebruikers die op zoek zijn naar een munt met minder overheidsbemoeienis.

Wij zijn de plek voor het laatste Stellar nieuws

Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen van Stellar en wil je als eerste op de hoogte blijven van het laatste Stellar nieuws? Zorg er dan voor dat je regelmatig een bezoek brengt aan onze website. Hier posten wij met regelmaat het laatste Stellar nieuws en de nieuwste ontwikkelingen binnen cryptocurrency in het algemeen!