Dogecoin nieuws

Ben je op zoek naar het laatste Dogecoin nieuws? Op deze pagina vind je alles over ontwikkelingen en nieuws van deze populaire meme coin! Al onze artikelen worden samengesteld door informatie uit betrouwbare bronnen, waardoor wij zeker weten dat het nieuws op waarheid berust is!

Het belang van Dogecoin Nieuws

Net zoals al het andere crypto nieuws, zal het bijhouden van Dogecoin nieuws ervoor zorgen dat jij meer komt te weten over de munt en de bijbehorende ontwikkelingen. Deze kennis kun je vervolgens toepassen in het handelen of verhandelen van Dogecoin. Doordat jij goed op de hoogte bent van het laatste nieuws, kan je beter inschatten waar en wanneer je moet investeren of verkopen. Uiteindelijk kan dit leiden tot een hoger rendement op je aan- en verkopen.

Voorbeelden van Dogecoin Nieuws

De afgelopen jaren is de munt steeds vaker in het nieuws geweest en hebben zelfs mainstream media als de Volkskrant, die hier over Dogecoin schreven, en BBC er aandacht aan geschonken. In de periode van 2020-2022 is er heel veel nieuws verschenen over Dogecoin. Hieronder hebben wij twee van de belangrijkste ontwikkelingen voor je samengevat.

De tweet die alles veranderde

20 december 2020 was een bijzondere dag voor de lange termijn Dogecoin eigenaar. Op deze dag begon namelijk de Dogecoin rally, die vervolgens een half jaar heeft geduurd. Om half 11 in de morgen stuurde Elon de tweet: “One word: Doge”, waarna het Dogecoin trade volume per minuut omhoog schoot naar 299300 dollar en 775 trades per minuut. Ter vergelijking, voor deze tweet was het volume per minuut maximaal 1942 dollar en waren er maar negen trades per minuut. Vanaf dit moment bleef de munt in waarde stijgen, totdat het in mei 2021 het hoogtepunt bereikte van 0,79 dollar per Dogecoin.

Elon Musk en Dogecoin

Nadat Musk de eerste iconische tweet over Dogecoin de wereld in had gestuurd, volgde al snel nieuwe tweets of memes over de cryptocurrency. Eind april 2021, verscheen er weer een tweet over Dogecoin op Elon Musk’s twitter. Deze keer kondigde hij aan dat hij op 8 mei over Dogecoin ging praten tijdens het Amerikaanse programma: Saturday Night Live, ook wel bekend als SNL. Dit nieuws over Dogecoin heeft ervoor gezorgd dat Vervolgens bleef de koers van Dogecoin doorstijgen tot een waarde van 0,79 dollar per Dogecoin vlak voor de uitzending. Deze hoge koers was niet voor een lange tijd, want in juni was de waarde per Dogecoin nog maar 0,17 dollar.

Wat is de huidige koers van Dogecoin?

De afgelopen jaren heeft Dogecoin, net zoals alle andere cryptocurrency, een flinke koersverandering doorgemaakt. Op het moment van schrijven, november 2022, schommelt de koers van Dogecoin tussen de 7 en 10 eurocent. De munt heeft veel hoger gestaan, maar als je dit vergelijkt met de koers van een aantal jaar geleden is dit alsnog een ongekend hoog rendement.

Het verloop van de koers

Begin 2020 werd Dogecoin nog verhandeld voor 0.002 euro, terwijl dit in februari 2021  al gestegen was naar 0.05 euro. Dat is een toename van maar liefst 2500%. Men had verwacht dat het hierbij bleef, maar in plaats daarvan bleef de koers toenemen in waarde. Uiteindelijk bereikte de Dogecoin koers een absoluut hoogtepunt van 0,60 euro. Helaas was dit absolute hoogtepunt niet van lange duur en kwam er al snel een correctie.

De oprichting van Dogecoin

Dogecoin is in 2013 opgericht. De munt is gecreëerd door Billy Markus en Jackson Palmer als grap om andere cryptocurrency’s belachelijk te maken. Al snel werd de munt door het internet opgemerkt en binnen 30 dagen na de lancering van Dogecoin, had de bijbehorende website: Dogecoin.com al meer dan 1 miljoen bezoekers. Een deel van dit succes was te danken aan de “Doge meme” die de oprichters in de munt verwerkt hadden. Toen der tijd was dit een enorm populaire meme en verscheen deze de hele dag door op verschillende fora zoals 4chan en Reddit. 

Cryptocurrency concurrenten van Dogecoin

Sinds het succes van Dogecoin, zijn er meerdere cryptocurrency gemaakt die zichzelf niet erg serieus nemen. De opkomst van deze soort cryptocurrency, heeft gezorgd voor het ontstaan van een nieuwe benaming voor dit soort coins: Meme coins. Er zijn duizenden verschillende memecoins gecreëerd die probeerde om het succes van het Dogecoin nieuws te evenaren, maar hier uiteindelijk in faalde. De meeste memecoins haalde maar een paar miljoen market cap, voordat deze uit elkaar vielen. Ter vergelijking, Dogecoin heeft een marketcap van meer dan 10 miljard. De enige memecoin die hierbij in de buurt komt is Shiba Inu, met een marketcap van meer dan 5 miljard. Nog steeds blijven er nieuwe memecoins ontstaan. De redactie van Cryptobenelux blijft moeite steken in Dogecoin nieuws en ander cryptogerelateerd nieuws, zodat jij altijd op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

Het laatste Dogecoin Nieuws gebruiken

In de meeste gevallen is het Dogecoin nieuws niet op bijzondere gebeurtenissen gebaseerd. In plaats daarvan komen stijgingen vooral door ‘Viral tweets’ of grappen vanuit Elon Musk. Het is dan ook belangrijk om niet al het Dogecoin nieuws te serieus te nemen. Er zijn namelijk veel mensen die dit nieuws gebruiken voor snelle winst te creëren. Toch zal het meeste nieuws leiden tot een flinke stijging in de waarde van Dogecoin. Wil je op de hoogte blijven van de laatste Dogecoin voorspellingen en nieuws? Houdt dan goed onze website in de gaten!