Cryptocurrencies veilige haven

Wat zijn cryptocurrencies?

Cryptocurrencies zijn digitale valuta die ontworpen zijn met cryptografische protocollen die transacties betrouwbaar en lastig te vervalsen maken. Cryptovaluta worden niet gecontroleerd door een centrale autoriteit. De gedecentraliseerde aard van blockchain maakt cryptocurrency theoretisch immuun voor de oude manieren van overheidscontrole en -interferentie. Cryptocurrencies maken het makkelijk om transacties uit te voeren, omdat overdrachten versimpeld worden door het gebruik van publieke en private sleutels voor veiligheids- en privacydoeleinden.

Deze overdrachten worden uitgevoerd met minimale verwerkingskosten. Hierdoor kunnen gebruikers de hoge kosten van traditionele financiële instellingen ontwijken.

Het laatste nieuws over cryptocurrencies geeft echter aan dat omdat cryptocurrencies geen centrale bewaarplaats hebben, je digitale cryptocurrency-balans kwijt kunt raken door een computercrash, een hack of andere onverwachte gebeurtenissen.

De gedecentraliseerde besturing van elke cryptocurrency werkt via gedistribueerde grootboektechnologie, meestal een blockchain, die dienst doet als een database voor openbare financiële transacties.

Bitcoin (BTC) werd voor het eerst uitgebracht als open-source software in 2009 en wordt algemeen beschouwd als de eerste gedecentraliseerde cryptocurrency. Sinds de release van Bitcoin zijn meer dan 4.000 altcoins (alternatieve varianten van Bitcoin of andere cryptocurrencies) geïntroduceerd.

Ben je benieuwd naar andere cryptocurrency begrippen? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN