Hoe ziet het aanbod van LiteBit er uit?

In onze reeks met reviews over de Beste Crypto Broker 2019 – 2020 bespreken we in dit artikel hoe het aanbod van LiteBit er precies uitziet. In de vorige artikelen bespraken we eerder “Hoe beginnen met LiteBit” en “Hoe het handelen op LiteBit precies werkt”. Heb je nog geen account bij LiteBit? Dan is het zeker een goed idee om die twee eerste artikelen er even bij te nemen. We overlopen daar stap voor stap hoe je een account registreert en begint met kopen en verkopen.

Best uitgebreid aanbod

Bij LiteBit kan je aan de koopzijde kiezen tussen 63 verschillende cryptomunten. De meest populaire en grootste munten BTC, ETH, LTC, kan je er vinden maar ook verschillende minder bekende maar toch zeer interessante. Wij waren bijvoorbeeld aangenaam verrast om er verschillende NFT-projecten zoals Decentraland (MANA), Chiliz (CHZ) en The Sandbox (SAND) terug te vinden.

Echt verrast waren we door de aanwezigheid van een Binance Coin (BNB) en een FTX token (FTT), die misschien toch wel als concurrenten beschouwd kunnen worden. Voor ons geeft dat aan dat ze bij LiteBit echt wel naar de vraag van de gebruikers kijken.

Het valt te noteren dat er op het moment van schrijven echter maar 46 cryptomunten te koop waren. Op Coinmarketcap worden er maar 56 getoond. Op Coingecko vonden we de LiteBit beurs dan weer helemaal niet terug, wat wel jammer is.

Uit ervaring weten we dat het niet eenvoudig is om je cryptomunt of exchange gelist te krijgen bij deze websites, laat staan consequent voor elke munt gekoppeld houden. Dus we geven LiteBit wel wat krediet. Het zou echter wel een goede zaak zijn als die listing er bij Coingecko bijvoorbeeld ook komt. Dan kunnen potentiële nieuwe klanten hen ook via die weg terugvinden.

Volgens Coinmarketcap wordt er overigens voor een €3,25 miljoen per dag verhandeld. Dat kan best tellen voor een nog relatief kleine speler die zich voornamelijk lijkt te richten op kleine of beginnende beleggers.

Wat vonden we er niet en vonden we dat een probleem?

Volgens ons hebben ze bij LiteBit een mooi uitgebalanceerd aanbod bij elkaar. We misten er echter ook enkele zoals Polkadot (DOT) of Solana (SOL). Dat vonden we dus best jammer omdat dit toch projecten zijn waar wat van te zeggen valt. Rechtstreekse concurrenten van het grote Ethereum die door sommige als ETH-killers aanzien worden. Volgens ons een potentieel gemiste kans.

We vonden overigens ook geen mainstream stablecoins terug. Geen Tether (USDT), USDC of BUSD dus. Je kan je natuurlijk afvragen of het zin heeft om als Europese broker, stablecoins in dollars aan te bieden. Het is alleszins een zinnige mening om te verkondigen dat dit weinig nut heeft. Desalniettemin nemen stablecoins een enorm groot deel van de totale cryptomarktkapitalisatie voor hun rekening. Dus waarom ook niet dan? Het zijn toch maar ERC20-tokens?

Wat er wel terug te vinden is, zijn de LiteBit credits. Die zijn gelijkgesteld en 1:1 met de euro en zijn dus het alternatief voor een stablecoin bij LiteBit. Ben je dus op zoek naar een manier om je winsten even veilig te stellen van te harde koerswisselingen? Dan kun je dit met de LiteBit credits doen. Meer daarover in een volgend artikel.

Staking noch derivaten of hefbomen

LiteBit is een broker en geen beurs. Omwille van die reden zijn de functionaliteiten eerder beperkt tot aankopen en verkopen. Er zijn bij LiteBit geen opties, futures of andere derivaten te verhandelen. Leveraged tokens zoals bij FTX vonden we er ook niet terug. Maar dat is misschien ook helemaal niet nodig. LiteBit is een laagdrempelig platform waar er geen uitgebreide verhandelingsmogelijkheden zijn, net omdat het beoogde doelpubliek daar geen vragende partij voor is.

Wat we wel wat jammer vinden dat ontbreekt in het aanbod is staking. Ook voor de minder doorwinterde crypto-enthousiast zou het een mooie zaak zijn als er een (beperkt) aanbod in staking zou zijn. Al dat slapende cryptogeld “aan het werk zetten” toch?

Wil je een account aanmaken op Litebit? klik dan hier!