Litecoin Foundation

Wat is Litecoin (LTC)?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Litecoin (LTC) is een cryptocurrency en in 2011 door Charlie Lee ontwikkeld, een voormalig medewerker van Google en Coinbase. Deze altcoin moest een alternatief zijn van Bitcoin (BTC), omdat Charlie Lee ontevreden was over de vergoedingen en lange transactie wachttijden. Hierdoor ontwikkelde hij een ‘lichtere’ variant die vier keer zo snel is en efficiënter is voor dagelijks gebruik. Met LTC verzend je razendsnelle transacties zonder de tussenkomst van een derde partij. Deze transacties worden vervolgens, zoals alle andere cryptocurrencies opgeslagen in de blockchain.

Net als Bitcoin is Litecoin een vorm van digitaal geld. Terwijl BTC wordt beschouwd als het ‘digitale goud’ en een waardeopslag voor langetermijndoeleinden, wordt LTC gezien als het ‘digitale zilver’ en een transactiemiddel voor goedkopere en alledaagse doeleinden. De broncode van Litecoin lijkt erg op die van Bitcoin, echter zit erg toch een erg belangrijk verschil in het algoritme. Dit vormt de basis van de transactie en zorgt voor het mining proces van cryptocurrencies. Litecoin gebruikt het Scrypt-algoritme dat veel minder verwerkingskracht gebruikt dan het bekende SHA-256-algoritme waar Bitcoin gebruikt van maakt. Hieronder zie je verder nog de verschillen tussen Litecoin en Bitcoin.

Verschil tussen Litecoin en Bitcoin

 LTCBTC
Max supply84 miljoen21 miljoen
Mining algoritmeScryptSHA-256
Bloktijd2,5 minuten10 minuten
Opbrengst per blok12.5 Litecoin6,25 Bitcoin
HalvingIedere 840,000 blokkenIedere 210,000 blokken
Volgende halving4 augustus 20238 mei 2024

Litecoin kopen

Je kunt Litecoin kun je kopen op verschillende cryptocurrency exchanges waaronder de grootste crypto exchange Binance. Ook kun je LTC met iDEAL kopen op de Nederlandse broker Bitcoinmeester.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN