blogs afbeeldingen altcoins_Tekengebied 1 kopie

Wat is een stablecoin?

Een stablecoin is een cryptocurrency waarbij een vaste prijs, in een nationale valuta gewaarborgd wordt. Tether (USDT) is een voorbeeld van een stablecoin die bedoeld is om voor $1 USD te worden verhandeld. Tether is een prijsstabiele cryptocurrency die is vastgezet met de Amerikaanse dollar.

Je zal nu vast denken.. Waarom hebben we een stablecoin nodig? Wij leggen het je uit.

Cryptocurrencies zijn doorgaans erg volatiel. De koers van een munt kan dus aanzienlijk schommelen. Hoe vervelend is het om je gewonnen bedrag kort erna te verliezen, omdat de koers daalt. Heel vervelend toch? Daarnaast is het in de cryptocurrency wereld niet altijd makkelijk om dollars te circuleren als gevolg van reguleringen en beperkingen. Dus voor exchanges die niet in dollars kunnen handelen, helpt een dollarvervanger.

Ben je benieuwd naar andere cryptocurrency begrippen? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN