Hoe beginnen met LiteBit?

LiteBit werd als kleine start-up in het leven geroepen door twee Nederlandse crypto-enthousiastelingen. Met een eenvoudige missie voor ogen namelijk, crypto trading eenvoudig maken. In 2017 kenden ze een eerste grote bloei dankzij de bull run en een nieuwe website. Ze trokken investeerders aan en hun bedrijf groeide tot wel 14 werknemers.

Hun cliënteel beperkt zich niet tot het Nederlandse publiek want ondertussen is LiteBit uitgegroeid tot ene bedrijf met 50 werknemers en wonnen ze in 2019 en 2020 de award voor “Beste Crypto Broker”. Ze houden steeds enkele doelen voor ogen n.l. een veilig platform dat eenvoudig te gebruiken is met de allerbeste klantenservice. In een reviewreeks artikelen nemen we de proef op de som!

Registreren bij LiteBit

Klik hier en doe mee met de onderstaande stappen om een account aan te maken op Litebit!

We moeten toegeven, eenvoudig ziet het er al zeker uit. De stap voor stap registratie die begint bij de knop “Start Nu” heeft allesbehalve een hoge drempel. Het is duidelijk wat er van je verwacht wordt als je wil registreren. Een account maken doe je in een paar eenvoudige stappen waarbij de registratie van je identiteit hoort. Traden kan je al beginnen doen dezelfde dag.

Nadat je in eerste instantie alle gegevens hebt ingevuld, akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden en op de knop “Sign up” hebt gedrukt, verstuurt LiteBit je een authenticatiecode. Binnen enkele tellen vind je die terug in je mailbox. Zo niet, check dan even je spambox. Vul de authenticatiecode in en je e-mailadres is bevestigd. De volgende stap is dan je telefoonverificatie.

Net zoals bij de e-mailverificatie moet je een geldig telefoonnummer invullen. Vervolgens stuurt LiteBit je een authenticatiecode die je dan in de volgende stap moet invullen. Dat kan volgens de website enkele minuten duren, maar bij ons was het er binnen enkele tellen. In de volgende stappen wordt de veiligheid van je account ingesteld.

Je bent verplicht een tweestapsverificatie (2FA) beveiliging aan je account toe te voegen. En dat is maar goed ook! Een extra stap in het inloggen en bij sommige handelingen, zorgt er voor dat jouw account een stuk veiliger is tegen kwaadwilligen. Je hebt de keuze tussen een 2FA beveiliging met SMS of via een authenticator app. Wij kozen voor het gebruik van de Google Authenticator app.

In het geval je kiest voor de SMS beveiliging, krijg je een SMS met een code die je dan in het volgende scherm moet invullen. In het geval je kiest voor een authenticator app op je smartphone, krijg je een QR-code (en een code met 20 tekens) die je kan scannen met de app. Eens je die hebt gescand, krijg je elke 30 seconden een nieuwe 2FA code die je kan gebruiken om in te loggen. De code met 20 tekens dien je op een veilige plek te bewaren voor in het geval je van telefoon wisselt of die kwijt zou spelen.

Gefeliciteerd! Jouw account bij LiteBit is nu aangemaakt. Er rest je nu enkel nog de adres- en identiteitsverificatie voor je daadwerkelijk van het platform kan gebruik gaan maken. Wanneer je inlogt op je account, krijg je bovenaan duidelijk een herinnering hieraan. De adresverificatie is eenvoudig en hoeft geen verdere uitleg.

De identiteitsverificatie is iets uitgebreider dus die leggen we graag nog eens stap voor stap uit. Om te voldoen aan de KYC en AML richtlijnen is LiteBit verplicht de gegevens die je hebt opgegeven te controleren en te koppelen aan officiële documenten. Daarom moet je dus een foto uploaden van jouw paspoort of van je ID-kaart. Als laatste stap en controle mag je dan nog een selfie maken.

De verificatie van de officiële documenten gebeurt op je telefoon. Je krijgt een QR code die je op je smartphone naar een beveiligde website brengt (“Get secure link”). Eens gescand, krijg je op je PC te zien dat je verbonden bent met je smartphone. Volg vervolgens de stappen op het toestel. Vergeet zeker niet de website toegang te verlenen tot je camera. Die is nodig om foto’s van je ID-kaart en een selfie op te kunnen slaan. Eens voltooid krijg je de melding dat alle documenten geüpload zijn. Druk tenslotte op “Submit verification”.

De heren en dames van LiteBit gaan achter de schermen aan de slag om de gegevens en documenten te controleren. Wij kregen in minder dan 10 minuten een melding via e-mail dat onze documenten geverifieerd waren en dat onze account in orde was.

We kunnen dus wel stellen dat LiteBit de vooropgestelde doelen heeft bereikt. Het registreren was eenvoudig en snel en de verificatie van de documenten was via een beveiligde verbinding. Of de klantenservice goed is, hebben we niet hoeven te testen, aangezien alles zonder problemen en op korte termijn werd afgerond.

Wil je een account aanmaken op Litebit? klik dan hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!