Handelen op LiteBit, hoe werkt dat precies?

Nadat we in het vorige LiteBit artikel een account gemaakt en geregistreerd hebben, kunnen we beginnen met handelen. Als je de stappen goed gevolgd hebt, dan kan dat dus binnen een kwartier klaar zijn. Na de registratie ben je verder geleidt naar het dashboard waarop je to-do’s terugvindt, je handelslimieten ziet en je LiteBit credit balans en transacties kan terugvinden. Over de LiteBit credits later meer!

Verificatie van bankkaart of bankrekening

Vanuit de Nederlandse overheid is LiteBit verplicht je bankrekeningnummer te verifiëren. Dat kan door middel van iDEAL of door een handmatige overboeking (SEPA). Zo worden problemen met bestellingen vermeden Dat staat te lezen op het onderdeel “Verifieer betaalmethodes” op de LiteBit website. Dit hoef je gelukkig maar één keer te doen.

Met een betaling van 1 cent wordt gecontroleerd of de gegevens van de bankkaart of het rekeningnummer overeenkomen met de gegevens die je opgegeven hebt in je account. Doe je dit niet dan wordt bij je eerste betaling met een bank- of kredietkaart of met iDeal, die controle automatisch uitgevoerd.

Kopen en verkopen met LiteBit

Crypto’s kopen was nog nooit zo eenvoudig. Het “Kopen” onderdeel van de LiteBit website straalt eenvoud uit. Een simpele lijngrafiek geeft aan de rechtse kant overzichtelijk de prijsactie weer op vijf timeframes. Aan de linkse kant kan je een bedrag in euro’s ingeven. Het knopje rechts naast het bedrag geeft een overzicht weer van de verschillende betaalmethoden die LiteBit aanbiedt.

Voor Nederlanders (iDeal), Belgen (Bancontact), Duitsers (Sofort, EPS en Giropay) en Franse klanten (Carte Bancaire) zijn er één of meer opties. Ook de kredietkaarten Visa en Mastercard worden aanvaard, weliswaar met een maximumbedrag van €1000 per betaling. Jouw kredietkaart moet wel 3DS beveiligd zijn en het mag géén prepaid kredietkaart zijn.

Wil je een account aanmaken op Litebit? klik dan hier!

Marktoverzicht met 60+ coins en tokens

Onderaan het “Kopen” scherm vind je het uitgebreide aanbod van LiteBit terug. Op het moment van schrijven van dit artikel kon je 63 coins of tokens aankopen. Hoewel er van dat totaal toch een 15-tal waren, waarbij aankopen niet mogelijk was wegens “in onderhoud”. Als dit enkel bij de koop-zijde een issue is, dan is dat zo erg nog niet. Bij de verkoop-zijde kan het wel een groter probleem worden. Wat als de coin die je met forse winst wil verkopen, dan “in onderhoud” is? Het is goed om dit in de gaten houden dus!

Het verkopen van cryptocurrencies kan je via het “Verkopen” gedeelte of via de “Wallets”. LiteBit is een broker en geen beurs. Het is dus niet nodig dat er een koper is voor jouw verkooporder. LiteBit neemt als broker jouw verkooporder aan tegen de huidige getoonde prijs. Ze hanteren hier echter een tijdslimiet van 15 minuten. Als in die tijdspanne het aantal te verkopen crypto niet naar het unieke walletadres op de verkooppagina is aangekomen, zal het order herberekent worden tegen de nieuwe verkoopkoers. Wil je dit risico beperken, dan adviseren ze genoeg fees te betalen om de transactie snel te verwerken.

LiteBit hanteert ook een limiet per verkooporder. Zo kunnen ze garanderen dat jouw cryptocurrencies op de beurs worden verkocht. Je kan natuurlijk wel meer dan één verkooporder aanmaken als je toch meer dan deze limiet zou willen verkopen.

Het is goed om weten dat LiteBit tweemaal per dag (ook tijdens feestdagen en in het weekend) uitbetalingen in euro’s verwerkt en verstuurd. Het is dan afhankelijk van jouw eigen bank, hoe snel het geld op jouw rekening zal staan. Afhankelijk van de bank kan dat wel eens drie werkdagen duren.

Ben je dus op zoek naar een laagdrempelige manier om Bitcoin of andere cryptomunten te kopen? Dan is LiteBit zeker een goede optie!

Wil je een account aanmaken op Litebit? klik dan hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!