Ethereum wordt meer verhandelt en Bitcoin wordt meer vastgehouden

Ethereum (ETH) is de laatste tijd een ‘hot’ item. De aankomende lancering van Ethereum 2.0 en de opkomst van DeFi heeft ervoor gezorgd dat de munt gestegen is naar het hoogste punt sinds de crash in maart. Gegevens tonen echter aan dat investeerders weinig interesse hebben om de op één na grootste cryptocurrency vast te houden.

Zo merkte een (nog) onbekende analist op, terwijl hij gebruik maakte van on-chain analyseplatform Glassnode, dat de beursbalansen van Ethereum hoog gebleven zijn, terwijl de balansen van Bitcoin (BTC) aanzienlijk gedaald zijn.

Hij tweette het volgende:

Volgens de niet-geverifieerde gegevens zijn de ETH-saldi op beurzen sinds maart over het algemeen verder gestegen, terwijl BTC-saldi de afgelopen drie maanden hard gedaald zijn. Dit kan betekenen dat investeerders zich klaargemaakt hebben om Bitcoin voor een langere tijd te ‘HODLen’ en dat ze Ethereum ‘gebruiken’ om op korte termijn winst te behalen.

Zo gaven wij vorige week al aan dat, volgens een enquête van PlanB, BTC-handelaren de voorkeur geven aan het sparen van BTC, in plaats van verkopen of handelen.

65% HODL Bitcoin

Uit de enquête bleek dat de meerderheid van de mensen momenteel Bitcoin HODL’t, koopt of verkoopt, terwijl slechts een kleine 12% van de deelnemers zegt dat ze op dit moment geen BTC-positie hebben. Het is echter wel belangrijk om te vermelden dat de Twitter-peiling voornamelijk onder de volgers van PlanB gehouden is, die voornamelijk crypto-enthousiastelingen zijn.

PlanB voerde de peiling uit op Twitter en vroeg letterlijk:

Bron: PlanB op Twitter

Wanneer gaat de Ethereum koers doorbreken?

Gisteren plaatsten wij een artikel waarin wij ons hardop afvroegen wanneer de Ethereum koers gaat profiteren van de DeFi-‘hype’. Dit aangezien de Ethereum koers momenteel op ruim 80% van zijn all time high staat.

Veel van de grootste fundamentele trends en essentiële on-chain-statistieken van Ethereum zijn extreem bullish en hebben een record bereikt of staan op het punt om een record te bereiken. Sommige hiervan zijn:

  • De waarde van stablecoins heeft $8 miljard bereikt, wat een derde is van de supply cap van ETH.
  • De waarde van tokens die zijn vergrendeld in DeFi-contracten is $2,2 miljard, een stijging met meer dan 200% sinds het begin van het jaar.
  • Het aantal DeFi-gebruikers heeft volgens Hoffman 250.000 bereikt.
  • Het volume van op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde exchanges heeft $500 miljoen per week bereikt.

Als een exponentiële explosie van het aantal actieve gebruikers, DeFi-tokens en meer, niet een Ethereum koersstijging kan veroorzaken, wat dan wel?

Volgens de meesten zal de lancering van de Ethereum 2.0-upgrade de bull run activeren. Zo gaf de topanalist bij Messari Research, Ryan Watkins, in mei nog aan dat de aanstaande lancering van Ethereum 2.0, een update die een hogere transactiedoorvoer en een nieuw consensusmodel (proof-of-stake) zal introduceren, een veel groter effect zal hebben op de crypto-markt dan de onlangs voltooide Bitcoin halvering.

Als we de analisten moeten geloven gaat de Ethereum koers dus pas echt ‘los’ als Ethereum 2.0 gelanceerd is. Er is echter nog onduidelijkheid over wanneer fase 0 van Ethereum 2.0 gelanceerd gaat worden. Vitalik gaf aan dat het dit jaar nog zou gaan gebeuren, echter zei Justin Drake dat we het niet vóór januari 2021 hoeven te verwachten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!