BLOGS AFBEELDINGEN_Tekengebied 1 kopie 9

Wat is Proof of Stake (PoS)?

Bij Proof of Stake (PoS) worden er transacties goedgekeurd en nieuwe blokken op de blockchain gemaakt met behulp van het staken van cryptocurrencies. Hoe meer en hoe langer je de tokens bezit, des te vaker jij een blok kunt maken. De persoon die uiteindelijk de blok mag aanmaken, ontvangt een vergoeding voor het verwerken van de transacties op de blockchain. 

Proof of stake is in het leven gebracht doordat het minen van cryptocurrency zoals Bitcoin met Proof of Work (PoW) steeds duurder werd en veel tijd kostte. Bij PoS heb je in tegenstelling tot PoW geen computerkracht nodig. Hierdoor heb je geen energieverspilling en is het daarnaast veel kostenefficiënter.  

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN