Bitcoin HODLing wordt steeds populairder, volgens verschillende onderzoeken

Volgens een recente Twitter-peiling van beroemde analist en bedenker van het Bitcoin SF2-prijsmodel, PlanB, is 65% van de deelnemers HODLers van Bitcoin (BTC), terwijl slechts 3,9% van hen momenteel de cryptocurrency verkoopt.

Uit de enquête bleek verder dat de meerderheid van de mensen momenteel Bitcoin HODL, koopt of verkoopt, terwijl slechts een kleine 12% van de deelnemers zegt dat ze op dit moment geen BTC-positie hebben. Het is echter wel belangrijk om te vermelden dat de Twitter-peiling voornamelijk onder de volgers van PlanB gehouden is, die voornamelijk crypto-enthousiastelingen zijn.

PlanB voerde de peiling uit op Twitter en vroeg letterlijk:

Bron: PlanB Twitter

De peiling duurde 24 uur en had in totaal 13.813 stemmen, maar liefst 65,6% van de kiezers (of 9.061 mensen) zegt dat ze momenteel Bitcoin HODLen.

Interessant is verder dat uit de peiling is gebleken dat er meer Bitcoin-kopers zijn dan verkopers. 18,3% (2,527) van de deelnemers zegt de cryptocurrency te kopen, maar slechts een kleine 3,9% (538) van de kiezers verkoopt momenteel BTC. Verkopers beweren ook dat ze dit doen om in altcoins te handelen, zodat ze uiteindelijk meer Bitcoin kunnen kopen met de winst.

De laatste optie onthult degenen die momenteel geen Bitcoin bezitten. 12,2% of 1685 stemden dat ze “geen BTC-positie hebben”. Deze groep kan echter bestaan ​​uit mensen die niet geïnteresseerd zijn, wachten op een prijs uitbraak of hopen op lagere prijzen voordat ze erin springen. Dit werd in deze peiling niet duidelijk.

HODLing bevestigd

De peiling weerspiegelt ook een eerder rapport, die wij eerder deze maand plaatsten, waarin werd gesuggereerd dat Bitcoiners meer BTC HODLen dan dat ze verkopen. Het was namelijk zo dat het aantal Bitcoin, die meer dan een jaar niet zijn verplaatst, 61,59% van het totale aanbod bedroeg. Dit was wederom een nieuw record voor Bitcoin, volgens blockchain gegevensprovider Glassnode.

Het bedrijf tweette het volgende op zondag 29 juni:

“De laatste keer dat we deze hoeveelheid Bitcoin zagen die meer dan een jaar niet meer verplaatst was, was begin 2016 – voorafgaand aan de bull run van BTC naar $20k.”

In een ander artikel, die in april op onze website verscheen, werd duidelijk dat de “Bitcoin Hodler Net Position Change” -indicator aangeeft dat langetermijnbeleggers “hun posities vergroten door elke dag meer BTC te verzamelen”.

Bron: Glassnode

Groeiend vertrouwen in Bitcoin

Vorige maand plaatsten wij ook nog een artikel waarin een onderzoek, dat gehouden werd onder 4.852 personen in 17 landen, een groeiend vertrouwen in Bitcoin liet zien, voornamelijk omdat het vertrouwen in financiële instellingen en traditionele activa af aan het nemen is.

Volgens The Tokenist, het bedrijf achter het onderzoek dat in april werd uitgevoerd, is de kennis en het vertrouwen in de toonaangevende cryptocurrency de afgelopen drie jaar toegenomen. Meer dan 45% van de deelnemers aan de enquête zegt dat ze liever in Bitcoin investeren dan in aandelen, onroerend goed en goud.

Uit het onderzoek bleek ook dat 47% van de respondenten Bitcoin nu vertrouwt boven grote banken, wat een stijging van 29% betekent sinds 2017.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!