Ethereum 2.0 zal dit jaar nog gelanceerd worden, aldus Vitalik Buterin

De mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft aangegeven dat de eerste fase van Ethereum 2.0, hoe dan ook, dit jaar gelanceerd zal worden. Dit gaf Buterin afgelopen vrijdag aan in een Ask-Me-Anything-sessie op Reddit.

Tijdens de AMA zei Justin Drake, ontwikkelaar van de Ethereum Foundation, dat er nog een vertraging zou kunnen zijn. Volgens Drake zou de lancering van Ethereum 2.0 Phase 0 waarschijnlijk pas begin 2021 plaatsvinden. Hij zei het volgende:

“Met Thanksgiving op 26 november en de feestdagen in december zou ik zeggen dat de laatste praktische mogelijkheid tot lanceren ​​in 2020 midden november is, over vier maanden.

Als zodanig ben ik nu geneigd te zeggen dat de vroegste praktische datum voor lancering ​​ongeveer 3 januari 2021 is (de 12e verjaardag van Bitcoin).”

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin was het niet eens met de ontwikkelaar en zei dat de lancering dit jaar nog zou plaatsvinden.

Korte uitleg Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 (of “Serenity-upgrade”) zal naar verwachting de schaalbaarheid en stabiliteit van het netwerk verbeteren. Volgens ontwikkelaars zal Ethereum 2.0 sharding omvatten om de bandbreedte van het netwerk drastisch te vergroten en de gaskosten te verlagen, waardoor het goedkoper wordt om Ether te verzenden en te communiceren met smart contracts. Bovendien kan het zelfs economische veranderingen met zich meebrengen, aangezien Ethereum 2.0 staking nodes zal ondersteunen en je met Ether (ETH) passief inkomen kan verdienen.

Enkele problemen die opgelost moeten worden

Er zijn echter enkele problemen waarmee de ontwikkelaars te maken kunnen krijgen. Een van de grootste mogelijke risico’s zijn de hoge staking-vereisten en de noodzaak om uw fondsen vast te zetten om transacties te kunnen valideren. Een ander mogelijk risico is dat de gemiddelde gebruiker het staking-proces lastig vind om te begrijpen. Dit gebrek aan begrip kan mogelijk verlies van uitbetalingssleutels of diefstal veroorzaken.

In een commentaar op Ethereum 2.0 zei Justin Drake dat hij voor de lancering verschillende dingen zou willen zien. Ten eerste zou Drake een openbaar testnet willen hebben met meer dan drie clients die gedurende 2-3 maanden probleemloos werken. Ten tweede een beloning “attack net” dat 2-3 maanden draait. Verder zei hij dat een bugbounty-programma vergelijkbaar met bounty.ethereum.org 2-3 maanden zou moeten draaien.

1xbit

Vitalik wil Ethereum 2.0 veel eerder lanceren

Ondertussen is Vitalik Buterin optimistischer over de lancering van Ethereum 2.0. In reactie op Drake zei hij:

“Persoonlijk ben ik het hier volledig mee oneens en steun ik de lancering van de nulfase veel eerder dan deze datum, ongeacht de mate van gereedheid.”

Hij ging verder:

“Eth2 fase 0 is in sommige opzichten eenvoudiger dan eth1 en in sommige opzichten complexer: complexere PoS, maar geen gecompliceerde GPU-georiënteerde PoW; meer optimalisatie vereist, maar geen gecompliceerde VM, enz. Ik ben geneigd om te zeggen dat eth2-fase 0 een beetje eenvoudiger is on-net. Eth2 zal er pas in fase 1 kritische toepassingen van hebben, dus de praktische risico’s op breuken zijn lager (hoewel je zou kunnen beweren dat het ecosysteem als geheel groter is).”

Hij sloot af met:

“Dus over het algemeen zie ik geen reden om meer tijd te nemen voor de lanceringscyclus van eth2 fase 0 dan voor de lancering van eth1.”

Een andere ontwikkelaar, Danny Ryan, is het met Buterin eens, hij gelooft dat Ethereum 2.0 ook dit jaar zal worden gelanceerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!