Ethereum Nieuws

Wat is Ethereum 2.0 en ligt het nog op schema?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De ontwikkeling van Ethereum 2.0, een belangrijke upgrade van de Ethereum-blockchain, loopt volgens projectontwikkelaar Danny Ryan nog steeds op schema. Zijn laatste blogpost over het onderwerp onthult geen nieuwe informatie, maar het verzamelt informatie die “verspreid is over het web”.

Wat is Ethereum 2.0?

ETH 2.0 vertegenwoordigt voornamelijk een overgang van mining (proof-of-work) naar staking (proof-of-stake), waardoor Ethereum veel efficiënter en veiliger zal zijn, en daarnaast in staat zal zijn om grotere transactievolumes te verwerken.

Om te kunnen staken en dus een validator op Ethereum 2.0 te worden, dien je minimaal 32 Ethereum in je bezit te hebben. Deze ethers moet je inzetten (staken) en hiervoor ontvang je een vergoeding. De hoeveelheid vergoeding die je ontvangt, zie je hier.

De upgrade naar Ethereum 2.0 gebeurt niet in één keer, maar wordt in verschillende fasen uitgerold:

  • Fase 0: Introductie van validator (strike) nodes.
  • Fase 1: Introductie van sharding, een manier om de Ethereum-blockchain voor verschillende doeleinden te splitsen.
  • Fase 1.5: Integratie van Ethereum’s huidige mainnet met het consensusmechanisme van ETH 2.0.
  • Fase 2: Introductie van staten en uitvoering voor ontwikkelaars.

Fase 0: Beacon Chain

“Fase 0, de Beacon Chain, is de kern van het nieuwe consensusmechanisme. Dit is waar alle activiteit en orkestratie op systeemniveau plaatsvindt. In fase 0 gaat het erom consensus te bereiken met honderdduizenden consensus-entiteiten (validators), verspreid over duizenden nodes over de hele wereld.

Vanwege de technische vereisten voor het verdelen van subsets van validators door middel van shards in fase 1+, moeten we een groot aantal validators kunnen verwerken. Een groot deel van de technische complexiteit vloeit voort uit deze vereiste. Andere non-sharded, proof-of-stake-mechanismen hebben honderden of misschien wel duizenden validatoren, maar eth2 is ontworpen om een ​​absoluut minimum van ~16.000 validators te hebben, in de verwachting dat dit cijfer binnen een paar jaar honderdduizenden zal zijn.”

1xbit

Fase 1: Sharding

“Fase 0 gaat over consensus bereiken, terwijl fase 1 gaat over consensus bereiken over heel veel zaken. Deze ‘zaken’ komen in de vorm van veel shard chains. Je kunt een shard chain zien als zijn eigen blockchain met ongeveer dezelfde complexiteit als Ethereum op dit moment, maar leeft onder de eth2-consensus (d.w.z. leven onder en gebouwd/gecontroleerd door de Beacon Chain). De Beacon Chain-validators krijgen willekeurige kortetermijnopdrachten om shard chains te bouwen en te valideren, waardoor crypto-economische verplichtingen met betrekking tot de staat, beschikbaarheid en validiteit van elke chain weer in het kernsysteem worden opgenomen.

Vandaag verwachten we dat 64 shards zullen starten en dat de totale gegevens die beschikbaar zijn voor het systeem binnen het bereik van 1 tot 4 MB/s liggen (JA, een hele hoop gegevens).”

Fase 1.5: Samenvoegen

“Fase 1.5 is de integratie van Ethereum mainnet in het nieuwe eth2-consensusmechanisme als een shard (laten bestaan als één van de vele shards die in fase 1 zijn gemaakt). In plaats van dat de Ethereum, die we kennen en waar we van houden, gebouwd wordt door een proof-of-work mining-algoritme, zal het worden gebouwd door de eth2-validators. Voor bestaande applicaties en gebruikers zal deze hot swap van het consensusmechanisme grotendeels transparant zijn. Toepassingen zullen blijven draaien, maar ontwikkelaars zullen nu een veel krachtiger systeem hebben om op voort te bouwen (betere beveiligingseigenschappen, juiste economische finaliteit, meer laag 1-gegevens voor rollups en andere leuke toepassingen).”

Fase 2: Doorontwikkelen

“Fase 2 is de toevoeging van status en uitvoering op meer shards dan alleen de originele Ethereum-shard. Dit kan vele vormen aannemen. Uitzoeken welke vorm, en de details erachter, is tegenwoordig een groot doel van ons onderzoek en prototyping.”

Wanneer komt 2.0?

ETH 2.0 heeft verschillende keren vertraging opgelopen, sinds het werd aangekondigd in 2018, en een lanceringsdatum is nog steeds onzeker. De mede-oprichter van Ethereum Vitalik Buterin, heeft in een eerdere aankondiging de datum verschoven van juli 2020 naar Q3 2020.

Op dit moment zijn er veel verschillende Ethereum 2.0-clients, tools en testnets, die iedereen kan gebruiken. ETH 2.0-testnet-tokens hebben echter geen echte financiële waarde.

Zo werd er eerder in mei aangekondigd dat de Ethereum 2.0 testnet-versie van Prysmatic Labs, genaamd Topaz, ruim 29.300 validators aangetrokken had, die samen meer dan 1 miljoen ETH aan het staken waren. Dit ging natuurlijk over een testversie, echter als dit Ethereum 2.0 mainnet was, dan zou dit een waarde van $214 miljoen vertegenwoordigen.

Wil je meer lezen over Ethereum 2.0? Klik dan hier om de volledige blogpost te lezen.

Snel Ethereum kopen? Doe dat meteen op Bitcoin Meester en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen. Je kan ons ook volgen op Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN