Ethereum 2.0 kunnen we niet verwachten vóór januari 2021, aldus ontwikkelaars

Volgens een nieuwe update van de ontwikkelaars die aan Ethereum 2.0 werken, kunnen we de lancering van Ethereum 2.0 niet verwachten vóór januari 2021.

Justin Drake, een ontwikkelaar van Ethereum 2.0, zei het volgende:

“Met Thanksgiving op 26 november en de feestdagen in december zou ik zeggen dat de laatste praktische mogelijkheid tot lanceren ​​in 2020 midden november is, over vier maanden.

Als zodanig ben ik nu geneigd te zeggen dat de vroegste praktische datum voor lancering ​​ongeveer 3 januari 2021 is (de 12e verjaardag van Bitcoin).”

Hij ging verder met stellen dat vóór de lancering een volledig openbaar testnet minimaal drie maanden moet draaien, en een gestimuleerd “aanvalsnet” gedurende 2-3 maanden.

Dit is bovenop het openbare testnet dat iedereen kan uitvoeren en testen, maar ze moeten ook een stabiel testnet lanceren dat wordt beheerd door client teams om mensen uit te nodigen om het netwerk aan te vallen. Succesvolle aanvallen worden met ETH beloond.

Bovendien zei Drake dat er “een bugbounty-programma zal zijn dat vergelijkbaar is met bounty.ethereum.org dat 2-3 maanden loopt”.

Testnet wordt binnen enkele weken verwacht

Volgens Danny Ryan, de coördinator van Ethereum 2.0, wordt de lancering van het testnet binnen enkele weken verwacht. Hij zei het volgende:

“In recente gesprekken met eth2 client teams, gaven klanten aan dat zij van plan zijn om binnen enkele weken klaar te zijn voor de herlancering van een groter openbaar testnet.”

1xbit

Devnets draaien nu al maanden met mensen die zich bij hen kunnen aansluiten, maar ze moeten vaak opnieuw worden opgestart. Bovendien zijn er dit jaar een aantal wijzigingen in de specificaties aangebracht, die upgrades en codewijzigingen vereisten, maar het werk vordert.

Ryan ging verder met:

“Het leveren van eth2 is een balans vinden tussen het voldoen aan de tijdseisen van de gemeenschap en het crypto-ecosysteem in het algemeen, terwijl tegelijkertijd de ongelooflijk hoge beveiligingsbehoeften in evenwicht worden gebracht, die de waarde van het bestaande Ethereum-ecosysteem vereist. Snelheid is belangrijk, maar het veilig doen is van cruciaal belang.”

100 mensen werken aan Ethereum 2.0

Volgens Drake en Ryan werken er ongeveer 100 mensen aan Ethereum 2.0, waarbij Drake het volgende aangaf:

“Er zijn ongeveer 50 mensen die rechtstreeks werken om Eth2 te lanceren. We hebben ongeveer 40 ‘core’ mensen die zich bezighouden met Eth2.

Er zijn ook verschillende teams die een aanzienlijke focus op Eth2 hebben, maar die zich mogelijk niet 100% specifiek op Eth2 concentreren.”

Ethereum 1.0 is bezig ook bezig met een upgrade om BLS-handtekeningen toe te voegen die nodig zijn voor het depositocontract voor Ethereum 2.0, evenals andere functies. Tevens heeft het, vanwege de toenemende eisen, ook optimalisaties nodig om knelpunten aan te pakken.

Het is echter niet duidelijk wat eth1-ontwikkelaars moeten doen om vervolgens over te stappen op Ethereum 2.0, maar Ryan gaf aan dat het veel werk zou vergen, en pas daarna hebben we sharding en de volledige lancering van Ethereum 2.0.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!