Ethereum Nieuws

Ethereum koers nog steeds 80% van ATH, when moon?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Vanuit macro-perspectief heeft Ethereum (ETH) het de afgelopen maanden goed gedaan. Sinds het bereiken van een dieptepunt van ~$88 tijdens ‘Black Thursday” in maart, heeft ETH een sterke opleving van 170% behaald.

Dit betekent echter wel dat de koers nog steeds zo’n 80% onder zijn hoogste prijs óóit (~$1.400) aan het handelen is. Er is alleen wel een duidelijke stijging in de fundamentele cijfers van Ethereum. Dit merkte de Coo van RealT Platform en co-host van Bankless podcast, David Hoffman, ook op in een tweet.

Hij tweette het volgende:

Zoals hij opmerkt, zijn veel van de grootste fundamentele trends en essentiële on-chain-statistieken van Ethereum extreem bullish en hebben een record bereikt of staan op het punt om een record te bereiken. Sommige hiervan zijn:

  • De waarde van stablecoins heeft $8 miljard bereikt, wat een derde is van de supply cap van ETH.
  • De waarde van tokens die zijn vergrendeld in DeFi-contracten is $2,2 miljard, een stijging met meer dan 200% sinds het begin van het jaar.
  • Het aantal DeFi-gebruikers heeft volgens Hoffman 250.000 bereikt.
  • Het volume van op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde exchanges heeft $500 miljoen per week bereikt.

Waarom de Ethereum koers deze fundamentele trends niet heeft gevolgd, is dan ook meteen de vraag die David Hoffman zich afvraagt.

Wanneer gaat de Ethereum koers stijgen?

Als een exponentiële explosie van het aantal actieve gebruikers, DeFi-tokens en meer, niet een Ethereum koersstijging kan veroorzaken, wat dan wel?

Volgens de meesten zal de lancering van de Ethereum 2.0-upgrade de bull run activeren. Zo gaf de topanalist bij Messari Research, Ryan Watkins, in mei nog aan dat de aanstaande lancering van Ethereum 2.0, een update die een hogere transactiedoorvoer en een nieuw consensusmodel (proof-of-stake) zal introduceren, een veel groter effect zal hebben op de crypto-markt dan de onlangs voltooide Bitcoin halvering.

Ryan Watkins, een analist voor Messari Research, legde in mei op Twitter uit waarom hij denkt dat ETH 2.0 een veel sterker effect zal hebben op crypto-prijzen. Hij merkte het volgende op:

“ETH 2.0 is een veel sterkere katalysator dan de halvering van Bitcoin, simpelweg omdat het een onzekere en fundamentele verandering is.”

Daarnaast plaatste wij in mei ook een artikel over Adam Cochran’s (adjunct-professor aan een school in Canada, samen met een angel- / venture-investeerder in crypto) uitgebreide thread met 50 tweets over waarom Ethereum 2.0 zal resulteren in “de grootste economische verschuiving van de samenleving”.

De analyse was uitgebreid, maar kwam neer op drie kernverhalen:

  • De introductie van Proof-of-Stake (PoS) zal de inflatie van ETH drastisch verlagen, waarbij oprichter Vitalik Buterin een daling van het nieuwe aanbod met meer dan 50% verondersteld.
  • Vanwege de technische verbeteringen, die zullen worden geïmplementeerd met Ethereum 2.0, zal de fundamentele vraag naar cryptocurrency waarschijnlijk exploderen. Zoals Cochran schreef:

    “Met de release van ETH 2.0 gaan we zien dat ETH de tx/s, en daarmee de commerciële en consumenten levensvatbaarheid, drastisch zal verhogen.”
  • Naar verwachting zal een verbetering van de codebase worden opgenomen in de uitrol van ETH 2.0, die de Ethereum-transactiekosten zal burnen, waardoor het aanbod in de loop van tijd afneemt.

We moeten wachten op Ethereum 2.0

Als we de bovenstaande analisten moeten geloven gaat de Ethereum koers dus pas echt ‘los’ als Ethereum 2.0 gelanceerd is. Er is echter nog onduidelijkheid over wanneer fase 0 van Ethereum 2.0 gelanceerd gaat worden.

Zo gaf Justin Drake, een ontwikkelaar van Ethereum 2.0, het volgende aan:

“Met Thanksgiving op 26 november en de feestdagen in december zou ik zeggen dat de laatste praktische mogelijkheid tot lanceren ​​in 2020 midden november is, over vier maanden.

Als zodanig ben ik nu geneigd te zeggen dat de vroegste praktische datum voor lancering ​​ongeveer 3 januari 2021 is (de 12e verjaardag van Bitcoin).”

Januari 2021 dus. Hier was mede-oprichter Vitalik Buterin het echter niet mee eens. Vitalik zei het volgende:

“Persoonlijk ben ik het hier volledig mee oneens en steun ik de lancering van de nulfase veel eerder dan deze datum, ongeacht de mate van gereedheid.”

Hij ging verder:

“Eth2 fase 0 is in sommige opzichten eenvoudiger dan eth1 en in sommige opzichten complexer: complexere PoS, maar geen gecompliceerde GPU-georiënteerde PoW; meer optimalisatie vereist, maar geen gecompliceerde VM, enz. Ik ben geneigd om te zeggen dat eth2-fase 0 een beetje eenvoudiger is on-net. Eth2 zal er pas in fase 1 kritische toepassingen van hebben, dus de praktische risico’s op breuken zijn lager (hoewel je zou kunnen beweren dat het ecosysteem als geheel groter is).”

Hij sloot af met:

“Dus over het algemeen zie ik geen reden om meer tijd te nemen voor de lanceringscyclus van eth2 fase 0 dan voor de lancering van eth1.”

Wanneer is dus nog onduidelijk. Het is echter wel zo dat velen denken dat Ethereum 2.0 de Ethereum koers weer richting zijn all time high kan stuwen. Wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN