De groeiende belangstelling van Zuid-Korea voor crypto

Terwijl de aanstaande verkiezingen benaderen, zien we een groeiende acceptatie van pro-cryptocurrency standpunten in Zuid-Korea. De partij die voorheen de verkiezingen won door belastingverhogingen uit te stellen, handhaaft nu een gematigd standpunt ten aanzien van de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s en heeft daarmee de verkiezingen gewonnen. Met een kleine marge van 1,2% bij de nationale verkiezingen wordt de groeiende invloed van cryptocurrency investeerders steeds meer erkend.

Crypto in Zuid-Korea

De Democratische Partij van Korea vraagt de Financial Services Commission (FSC) om de status van spot Bitcoin ETF’s te herzien, zoals bevestigd door verklaringen aan The Korea Economic Daily. Deze stap is bedoeld om de steun van crypto-investeerders te winnen.

Naast traditionele campagne onderwerpen zoals straatdieren en belastingverlagingen, proberen politici ook crypto-investeerders aan te trekken met meer gematigde wetgeving. Dit is begrijpelijk gezien het groeiende aantal cryptocurrency-investeerders wereldwijd. In Turkije alleen al is het dagelijkse handelsvolume op lokale cryptocurrency-beurzen vergelijkbaar met dat van de traditionele aandelenmarkt.

Politici beseffen de impact van hun beslissingen over cryptocurrencies op de komende verkiezingen. Een enkele keuze kan duizenden dollars doen verliezen of winnen. In ontwikkelingslanden kan politieke druk op crypto grote invloed hebben op stemgedrag. In Zuid-Korea heeft de oppositiepartij, na de aprilverkiezingen, nu 175 van de 300 zetels in het parlement. Een positie vóór crypto-investeerders kan verkiezingen beïnvloeden.

Zuid-Korea ETF

Een onbenoemde functionaris van het beleidscomité van de Democratische Partij vertelde The Korea Economic Daily dat er in juni een officieel verzoek zal worden ingediend. Dit zou de Zuid-Koreaanse SEC (FSC) kunnen aansporen om haar beslissing van 18 januari te heroverwegen. Destijds werd bepaald dat binnenlandse effectenfirma’s mogelijk de kapitaalmarktregelgeving zouden schenden door buitenlandse spot BTC ETF’s op te nemen. De functionaris verklaarde:

“Als de reactie van de bevoegde autoriteit op onze interpretatie onbevredigend is, overwegen we de kapitaalmarktregelgeving te herzien.”

Indien de toezichthoudende instantie haar standpunt handhaaft, zou een grondige herziening van de regelgeving nodig kunnen zijn, wat aanzienlijke tijd in beslag kan nemen. Echter, als de FSC toegeeflijk is, kunnen Zuid-Koreaanse investeerders spoedig de mogelijkheid hebben om te investeren in spot Bitcoin ETF’s, wat ongetwijfeld zou leiden tot een versnelde instroom van kapitaal.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!