Voormalig top 10 privacy altcoin stijgt met 300%

Volgens gegevens van het crypto-analysebedrijf Santiment is de marktkapitalisatie van één op privacy gerichte altcoin flink in waarde gestegen.

Santiment heeft aangegeven dat de marktkapitalisatie voor de voormalig top 10 altcoin Verge (XVG) in slechts twee dagen tijd meer dan verdrievoudigde toen het bullish sentiment enorm steeg. Het zei het onderstaande:

“De marktkapitalisatie van Verge is meer dan verdrievoudigd (+209%) in slechts 48 uur, en het is niet verwonderlijk dat het de meest trending asset in crypto is. XVG ziet een enorm bullish sentiment, zoals onze AI-bot (kunstmatige intelligentie) uitlegt. Maar pas op voor het FOMO-effect (fear of missing out).”

Verge (XVG) is een op privacy gerichte blockchain die een snel en efficiënt gedecentraliseerd betalingsnetwerk wil bieden dat een verbetering is ten opzichte van de originele Bitcoin (BTC) blockchain.

De altcoin maakte voornamelijk in de bullmarkt van 2017 een naam en wist toen zelfs een all-time high te bereiken van meer dan $0,26. Sindsdien is het echter bergafwaarts gegaan met de munt en momenteel is XVG $0,00615 waard.

Door deze opleving wist de marktkapitalisatie van Verge echter een lokaal hoogtepunt te bereiken op maandag van $144.577.725. Sindsdien is de hype echter weer wat bekoeld en op het moment van schrijven staat de marktkapitalisatie op $101.616.789.

Ondertussen voorspelt Santiment dat sommige altcoins binnenkort ook een opmars zullen maken nadat Bitcoin sinds het begin van het jaar enorm is gestegen in sociale dominantie.

Het bedrijf voorspelt waarschijnlijke bounces voor altcoins als Ethereum (ETH), Cardano (ADA), XRP en Binance Coin (BNB). Het zei het volgende hierover:

Image

“Met de stijging van de prijsdominantie van Bitcoin in 2023, is het geen verrassing dat er meer aandacht wordt besteed aan crypto’s #1 marktkapitalisatie-activum. Maar houd ETH, ADA, XRP, BNB en andere activa in de gaten die in vergelijking daarmee weinig aandacht krijgen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!