You have not selected any currencies to display

Vijandige houding SEC kan blijvend effect op crypto hebben, aldus medeoprichter Ethereum

De medeoprichter van Ethereum, Joseph Lubin, heeft zojuist investeerders gewaarschuwd voor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarbij hij aangaf dat het huidige beleid van de toezichthouder op crypto een blijvend effect op de sector zal hebben.

In een interview met Wired gaf Lubin aan dat als Ethereum (ETH) door de SEC als een effect wordt beschouwt, mensen in de VS het niet kunnen kopen en dat ontwikkelaars niet meer aan het protocol kunnen werken. Hij beschreef het als volgt:

“Als de SEC zijn zin krijgt, zal dit een huiveringwekkend effect hebben op gebruikers van Ethereum in heel Amerika…

Als de VS zijn zin krijgt, zou het zijn lange arm van de wet kunnen gebruiken om verschillende landen over de hele wereld te bereiken en druk uit te oefenen om de toegang tot gedecentraliseerde protocollen en financiële desintermediatie te verminderen.

We willen niet het gevoel hebben dat we buitengesloten worden door een irrationele of onvoorzichtige toezichthouder. We moeten voet bij stuk houden.”

Lubin’s Consensys ook onder vuur

Lubin is momenteel de CEO van Consensys, de makers van MetaMask, ‘s werelds populairste crypto-portemonnee, die onlangs een Wells Notice van de SEC heeft ontvangen, die de toezichthouder uitvaardigt wanneer deze wil waarschuwen voor een komende handhavingsactie.

Consensys reageerde al snel met een rechtszaak tegen de SEC, met als doel om te voorkomen dat de Amerikaanse toezichthouder de nummer twee cryptocurrency als effect classificeert. Hij ging verder met:

“Onze actie heeft betrekking op MetaMask. Maar het staat ook op zichzelf. De SEC houdt de sector al een tijdje in de gaten, door in wezen intern te verklaren dat ETH een effect is en dat geheime idee af te dwingen. Ik denk dat het dat zou blijven doen, tenzij we een onafhankelijke actie ondernemen die op zichzelf staat en de kern van de zaak raakt: de SEC wil ETH opnieuw classificeren.

Het is moeilijk om een technologische paradigmaverschuiving tot stand te brengen in een samenleving die het gevoel heeft dat alles prima functioneert. De afgelopen decennia zorgde de internettechnologie voor verwarring en vereiste veel dialoog en openheid van geest. In de VS werden veilige havens gecreëerd om de webtechnologie te laten floreren, wat een diepgaand transformerend effect had.

Deze keer ben ik er vrij zeker van dat het goed gaat komen. Maar we bevinden ons in een heel pijnlijke fase waarin er weerstand is.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!