Wat zijn altcoins?

Het woord ‘altcoin’ is een afkorting van ‘Bitcoin alternatief’ en beschrijft dus elke cryptocurrency behalve Bitcoin (BTC). Altcoins worden Bitcoin alternatieven genoemd omdat, in ieder geval tot op zekere hoogte, de meeste altcoins minstens één Bitcoin-component willen vervangen of verbeteren.

Er zijn duizenden altcoins op dit moment en er verschijnen er komen er elke dag tientallen bij. De meeste altcoins zijn klonen van Bitcoin of klonen van andere altcoins en veranderen slechts kleine kenmerken zoals de transactiesnelheid, distributiemethode of hash-algoritme.

Een van de eerste altcoins is Litecoin. Naast het gebruik van een ander hash-algoritme dan Bitcoin, heeft Litecoin een veel grotere voorraad van munten. Om deze reden heeft Litecoin zichzelf gebrandmerkt als ‘silver to Bitcoin’s gold’.

Ben je benieuwd naar andere cryptocurrency begrippen? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!