cryptocurrency

Jim Cramer raad mensen aan weg te blijven van crypto

Jim Cramer, een hedgefondsbeheerder, waarschuwde CNBC-kijkers gisteren om weg te blijven van puur speculatieve activa. Cramer is de gastheer van de show “Mad Money with Jim Cramer” op CNBC. Cramer is niet de grootste fan van cryptocurrencies. Op 8 juni zei hij het volgende:

“Als je jong bent en je denkt aan crypto, dan vind ik het slim. Ik denk dat crypto deel moet uitmaken van iemands gediversifieerde portefeuille. Ik kan je niet vertellen om geen crypto te bezitten. Ik bezit crypto: ik bezit Ethereum. Waarom heb ik Ethereum gekocht? Omdat ik meedeed aan een biedveiling voor een goed doel om een ​​zogenaamde NFT te kopen, en ze lieten me geen dollars doen. Ik moest het in Ethereum kopen.”

“Dus ik heb het onderzocht en ik zei: ‘Nou, weet je, ik heb een aantal eigenschappen die ik leuk vind – schaarste, waarde – niet zo hot, om zo te zeggen, als Bitcoin. Dus ik heb het gekocht. Dit zijn hoopzekerheden. Nu houd ik niet van hoop. Ik denk dat je nooit in hoop moet investeren, maar dit is speculatief, en een van de dingen die ik in mijn lessen leer, is dat het oké is om iets te bezitten dat speculatief is.”

“Je moet toegeven dat het speculatief is. Dus je plaatst het niet in de Procter & Gamble-klasse, [het is] geen Coca-Cola, het is niet Apple, maar ik stel voor en accepteer speculatie. Toen ik Mad Money begon, zei ik: ‘Ik vind dat je een specificatie moet hebben en ik denk dat je een goudvoorraad moet hebben’.”

“En sinds de introductie van crypto, heb ik gezegd dat in plaats van bijvoorbeeld 10% goud te zijn, 5% goud zou moeten zijn en 5% crypto zou moeten zijn. Wat is volgens mij de waarde van crypto? Ik heb geen idee. Dit is echter wat ik weet dat je denkt. Je denkt ‘ik heb fortuinen zien maken in crypto en ik wil een kans maken om een ​​fortuin te verdienen’.”

“En in tegenstelling tot veel van de zogenaamde grijsbaarden die op tv komen, ben ik het met je eens. Je hebt het volste recht om te proberen wat geld te verdienen in crypto. Ik zou liever hebben dat je het zou doen in Ethereum of Bitcoin, die de grootste aanhang hebben, lijken het meest legitiem te zijn. Ik zou voorzichtig zijn om geen geld te lenen, aangezien veel mensen deze bezitten, omdat deze speculatief zijn …”

“Bitcoin kan je huis niet leven. Het is geen hypotheek. Het is een stuk papier, of in dit geval is het niet eens een stuk papier. Ik wil dus geen lening. Leen voor je huis, leen voor je auto, maar leen niet voor crypto, maar ik zou je nooit ontmoedigen om crypto te kopen vanwege alle fortuinen die zijn gemaakt en hoe het een hele nieuwe groep mensen fortuinen kan maken. Ik zou willen dat jij dat bent.”

Daarna noemde Cramer cryptocurrencies waardeloos. De opmerkingen deed hij op 5 juli:

“Op dit moment lijkt het erop dat alles slecht is, en ik ga niet ontkennen dat elke activaklasse wordt gekwetst. Degene waar ik het meest in geïnteresseerd ben, is crypto. Er zijn veel mensen in crypto. Crypto lijkt echt te imploderen, maar natuurlijk gingen we van drie biljoen naar één biljoen. Waarom zou het stoppen bij een biljoen?”

“Er is geen echte waarde daar. Ik bedoel, je kijkt naar deze bedrijven… Er zijn van die bedrijven waar je nog nooit van hebt gehoord en ze bliezen het weekend op, en je zegt tegen jezelf ‘holy cow! er gaat gewoon zeshonderd miljoen dollar weg’, en we hadden een paar weken geleden Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, hij zei gewoon ‘kijk, iedereen die een hoger investeringspercentage heeft… verdienen… je kunt het wel een beetje vergeten’, en dat is wat er gebeurt. Hoeveel plaatsen kan Sam Bankman-Fried besparen?“

Toen de aandelen op de Amerikaanse beurzen gisteren daalden voor de derde handelsdag op rij, zei Cramer het volgende:

“We zullen het einde van deze daling niet zien totdat we een gigantische uitspoeling krijgen van alle dingen die speculatief zijn, die geen geld opleveren. Zo ziet het eruit als de Fed serieus wordt… Waar het om gaat is dat we er gewoon doorheen moeten. In feite, laat je niet memen, krijg geen RUIMTE en word niet gecrypteerd en je komt door dit ticket en bevindt je in een veel betere tijd wanneer we voldoende oververkocht zijn voor een enorme bounce.. .”

“Ik wil dat je ver weg blijft van onrendabele rotzooi. Winstgevend is prima – olievlek, goede olie, winstgevende technologie is prima. Ik wil dat je wegblijft van de gezochte SPAC’s, de belachelijke IPO’s.”

“En maak je klaar … Dogecoin, Polkadot, Dai, Polygon, Shiba, Avalanche, Uniswap, Cosmos, Golem, Optimism, … en een paar andere echt solide investeringen die ik je kan geven zolang je van blockchain houdt. Het heeft geen zin om dit soort dingen anders te doen dan jou van je geld te scheiden.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN