Wat is Shiba Inu Coin?

Tegenwoordig beleggen steeds meer mensen in cryptocurrencies. Bekende cryptocurrencies, zoals: Bitcoin, Ethereum en Dogecoin bereikte afgelopen jaar een nieuwe all-time high. Inmiddels zijn beleggers al weer op zoek naar de volgende cryptocurrency die flink zal gaan stijgen. Een van de laatst ontwikkelde cryptocurrency is de Shiba Inu Coin. Deze staat in de belangstelling van een hoop cryptobellegers, nadat de koers van Dogecoin verschillende dalingen en stijgingen liet zien.

In dit artikel vertellen wij jou alles wat je over Shiba Inu (SHIB) moet weten. Na het lezen van dit artikel weet je wat deze cryptocurrency inhoudt, hoe het werkt en waar je SHIB kunt kopen. Oftewel: we vertellen jou alles over deze cryptocurrency.

Wat is de Shiba Inu (SHIB)?

Shiba Inu staat ook wel bekend als de ‘Dogecoin killer’. De coin is sinds augustus 2020 op veel cryptoplatformen verkrijgbaar en is gemaakt op het Ethereum netwerk. Dat houdt in dat de Shiba Inu Coin een ERC-20 token is. De cryptocurrency is volledig decentraal en is community driven. Met name dit laatste punt is ontzettend belangrijk.

De Dogecoin killer maakt gebruik van het Ethereum netwerk, omdat dit netwerk erg veilig is. Bovendien wordt het netwerk wereldwijd gebruikt door vele cryptobeleggers. Volgens de oprichter zorgt het gebruik van het Ethereum platform ervoor dat de cryptovaluta 100% decentraal blijft. Daarnaast zou de community achter Shiba Inu volledige vrijheid moeten hebben in het maken van haar keuzes.

Om gebruik te mogen maken van het Ethereum platform gaven de oprichters van Shiba Inu de helft van het aantal coins aan Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum. Deze coins hadden een totale waarde van meer dan $1 miljard. Dit bedrag werd gedoneerd aan het Covid fonds in India. Deze donatie had een hoop gevolgen voor de koers van de Shina Inu coin.

Een ander argument voor Shiba Inu om gebruik te maken van het Ethereum platform, is de mogelijkheid om ShibaSwap op te zetten. Ze willen namelijk zorgen voor een Decentralized exchange (DEX), die zorgt voor betere beloningen dan andere exchanges.

De komst van ETH 2.0 heeft ervoor gezorgd dat de transacties een stukje goedkoper werden en transacties sneller kunnen worden afgehandeld. Dit kan ervoor zorgen dat ShibaSwap een grote speler wordt binnen het DEX landschap. Daarnaast kan het mee profiteren van de populariteit van Dogecoin. Echter liggen de verwachtingen een stuk hoger.

Wat zijn de Shiba Inu verwachtingen in de toekomst?

Het schetsen van een duidelijk toekomstbeeld is voor elke cryptocurrency lastig. Er zijn een hoop factoren die de koers steeds kunnen laten veranderen. Wel kun je op basis van de lopende projecten kijken of je gaat investeren in de Shiba Inu Coin of niet.

Als we naar de verwachtingen van Shiba Inu kijken voor dit jaar, dan is het lastig om hier iets over kwijt te kunnen. Het nieuws en trends zijn lijdend voor de cryptomarkt. Op korte termijn kunnen er wel degelijk gekke veranderingen plaats vinden. Zo kan er bijvoorbeeld een bullmarkt ontstaan.

Over het jaar 2021 is wel al het een en ander te vertellen. We konden zien dat de populariteit van Shiba Inu stijgt. Als we de koers van Shiba Inu vergelijken met die van Dogecoin, dan gaat de cryptocurrency een mooie toekomst tegemoet. Echter is dit natuurlijk geen garantie voor de stijging van Shiba Inu.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!