Jim Cramer noemt cryptocurrencies waardeloos

Jim Cramer, de oude CNBC-host, haalde eerder vandaag uit naar cryptocurrencies en beweerde dat de activaklasse “geen echte waarde” heeft. Hij suggereerde ook dat crypto veel meer ruimte heeft om te dalen nadat de totale marktkapitalisatie onder de $1 biljoen gedaald is. Hij zei het volgende tijdens zijn recente optreden op CNBC:

“Crypto lijkt echt te imploderen. Ging van $3 biljoen naar $1 biljoen. Waarom zou het stoppen bij $1 biljoen?”

Vorige week meende de “Mad Money” -host dat crypto had gefaald als een afdekking tegen inflatie. Cramer wees op het feit dat digitale activa nog slechter presteerden dan aandelen, en noemde het “het laatste bastion van speculatie”.

De CNBC-ster prees vervolgens de Amerikaanse Federal Reserve voor het boeken van aanzienlijke vooruitgang bij het temmen van de inflatie ten koste van risicovolle activa zoals cryptocurrencies. De “opoffering” van crypto maakt volgens Cramer deel uit van de overwinning van de Fed op inflatie.

Vorige maand voorspelde Cramer dat de prijs van de grootste cryptocurrency helemaal zou dalen tot $12.000. Hij zei ook vorige maand dat crypto niet als een veilige investering moet worden behandeld.