Bitcoin gaat een grote move tegemoet, aldus analist Woo

Op 21 juli zei prominente on-chain analist Willy Woo dat er vroege tekenen zijn dat de consolidatie van Bitcoin bijna is voltooid. De activa zijn de afgelopen maand zeer nauw range-bound geweest. Woo gaf het volgende aan:

“Het langetermijnoverzicht van de afgelopen vier maanden toont ook zijwaarts handelen tussen grotere grenzen. Futures-vraag verplaatst momenteel de markt, zei Woo, voordat hij eraan toevoegde dat “deze vraag is gestegen bij zijwaartse prijsactie (dit is bullish).”

De Bitcoin fundamentele krachtindicator is zojuist omhoog gedraaid, en dit wordt meestal gevolgd door een grote beweging naar boven. “Volatiliteitsdynamiek geeft ook aan dat een grotere beweging waarschijnlijk is,” zei Woo.

Glassnode heeft gegevens geplaatst over de Bitcoin Spent Output Profit Ratio (SOPR), die “zich binnen een winst-dominante regime bevindt.” De huidige grafiek vertoont zeer vergelijkbare patronen met de langdurige periodes van zijwaarts handelen tijdens de bear-markten in 2016 en 2019. Beide werden gevolgd door een grote doorbraak naar boven toen de markten zich in een bull-gebied begaven.

Het is echter nog steeds te vroeg om een trendverandering te voorspellen, aangezien BTC er niet in is geslaagd om drie keer op afzonderlijke momenten in de afgelopen drie maanden boven de $30.000 uit te breken. Prijzen die consolideren op weerstand leiden meestal tot dalingen naar ondersteuningszones.

Bovendien is de activa tijdens de vrijdagochtend Aziatische handelssessie weer onder de $30.000 gezakt. Op het moment van schrijven werd BTC marginaal verhandeld op $29.875, een daling van 5% ten opzichte van dezelfde tijd vorige week.

De totale marktkapitalisatie staat momenteel op $1,24 biljoen op het moment van schrijven. De markten variëren tussen $1 biljoen en $1,3 biljoen sinds maart, zelfs de overwinning van Ripple heeft ze niet uit dit bereik kunnen krijgen. Desondanks suggereert on-chain-activiteit dat er nog steeds langzaam en gestaag wordt opgekocht op deze niveaus, en geduldige investeerders stapelen nog steeds sats.

De prijzen van Ethereum zijn ook onder het niveau van $1.900 uitgekomen en stonden op $1.894 op het moment van schrijven. ETH ondervond zware weerstand op $2.000 en daalde met 5,7% in de afgelopen week. De meeste altcoins stonden in het rood tijdens de vroege sessie op vrijdag, waarbij Ripple (XRP), Cardano (ADA) en Solana (SOL) 3-5% verloren. Polkadot (DOT), Uniswap (UNI) en Chainlink (LINK) boekten daarentegen solide winsten op de dag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!