De massa is het meest bullish op XRP en ETH

Momenteel is het sentiment ten aanzien van cryptocurrencies verdeeld volgens on-chain analytics portal Santiment. Terwijl veel tokens bullish lijken, vertonen andere bearish trends. Volgens een recent rapport vanuit het onderzoeksbedrijf is de gemeenschap echter het meest enthousiast over XRP en Ethereum (ETH). In schril contrast hiermee staat het sentiment van beleggers als het gaat om cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB) en Cardano (ADA).

Volgens de on-chain data provider staan de huidige marktbewegingen grotendeels los van elkaar, waardoor een onevenwichtig sentiment ontstaan is. Wanneer de cryptocurrency-industrie gefragmenteerd raakt met uiteenlopende meningen, verliest het het collectief momentum richting herstel – waardoor het voor de industrie onmogelijk wordt om als geheel vooruit te komen. Santiment tweette het volgende:

“Met crypto-marktkapitalisaties die sterk in onafhankelijke richtingen stuiteren, zien we met name een euforisch publieksentiment op $XRP & $ETH. Handelaren zijn minder geïnteresseerd in $BTC, $BNB en $ADA. Historisch gezien presteren bearish sentiment projecten gemiddeld beter.”

Het geloof van het collectief in XRP en ETH zou kunnen worden toegeschreven aan kortetermijnsuccessen van Ethereum, evenals nieuwe strategische partnerschappen voor Ripple. Dit heeft een golf van positiviteit onder handelaren teweeggebracht. Het is echter onzeker of deze euforie zal leiden tot tastbare resultaten op lange termijn.

Gaat dit sentiment effect hebben op de prijs?

Recentelijk heeft Santiment gemeld dat BTC, BNB en ADA minder aandacht krijgen. Hoewel deze activa normaliter meegroeien met de algemene cryptomarkt, is dit waarschijnlijk slechts een tijdelijke trend. Mettertijd zou er weer verandering moeten optreden in interesse voor dergelijke munten.

Op dit moment staan alle activa relatief stil en geven ze geen belangrijke toekomstige marktbewegingen aan; dat maakt het moeilijk om nauwkeurig te voorspellen waar de markt op korte termijn naartoe gaat.

Ethereum is opnieuw deflatoir geworden, wat een belangrijke verschuiving betekent voor ’s werelds tweede grootste cryptocurrency en zijn netwerk. Gewoonlijk zal de activiteit hierdoor weer aantrekken wanneer gebruikers terugkeren naar hun normale routines en gewoonten. De huidige marktomstandigheden markeren een kans voor beleggers om te profiteren van deze trend.

Ondanks de inspanningen vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission om XRP de afgelopen twee jaar te laten classificeren als een effect, heeft dit het enthousiasme van de fans ervoor niet gehinderd.

Desondanks bieden de prijsbewegingen van XRP geen optimisme. In de afgelopen 21 dagen zijn de prijzen gestaag gedaald tot een dieptepunt van $0,3 per token – een niveau dat niet meer is gezien sinds het begin van de zomer van 2022.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!