You have not selected any currencies to display

Bitcoin en Ether ETF’s in Hongkong streven naar Amerikaans succes

De Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) uit Hong Kong hebben in de eerste week na lancering niet aan de verwachtingen voldaan. Vergeleken met hun Amerikaanse tegenhangers kunnen we al in de eerste week concluderen dat ze aanzienlijk slechter presteren. Dit roept nieuwe vragen op over de belangstelling van beleggers.

Gegevens verzameld door Farside Investors tonen aan dat de drie Bitcoin ETF’s gezamenlijk $262 miljoen aan beheerd vermogen (AUM) hebben aangetrokken, waarvan het merendeel vóór de notering is ingeschreven. In de eerste week van de lancering zien we echter dat de instroom van activa minder dan $14 miljoen bedroeg. Dit vormt een aanzienlijk verschil met de miljarden die in januari naar Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s stroomden.

“Naar onze mening is de lancering van de Bitcoin-en Ethereum ETF’s in Hongkong een veel minder belangrijk moment dan de Amerikaanse ETF’s”, aldus Farside Investors. Hongkong is een van de eerste plaatsen ter wereld met een Ether-ETF. De prestaties van de spot Ether ETF’s waren ook matig, met een cumulatief beheerd vermogen van $54,2 miljoen en een totale instroom van $9,3 miljoen op 6 mei.

Hoewel ze worden gezien als aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van hun Amerikaanse tegenhangers, hebben de spot-crypto-ETF’s uit Hongkong niet significant veel activa aangetrokken. Senior Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas zei hierover het volgende:

“Hoewel de cijfers misschien niet indrukwekkend zijn in vergelijking met die in de VS, staat het beheerde vermogen van $310 miljoen van de ETF’s in Hongkong gelijk aan $50 miljard op de Amerikaanse markt. Dus in dat opzicht zijn deze ETF’s even groot voor hun lokale markt als Amerikaanse ETF’s voor de lokale markt.”

De aandelenmarkt in Hongkong is relatief klein, met een totale marktkapitalisatie van $4,5 biljoen. Dit is een groot verschil vergeleken met de $50 biljoen aan beursgenoteerde aandelen op de Amerikaanse beurzen. Deze sector is in Hongkong ook veel minder illiquide door de langzamere economische groei op het vasteland van China sinds het jaar 2022.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!