“Veel cryptocurrencies zijn effecten”, aldus SEC-voorzitter

SEC-voorzitter Gary Gensler sprak, na het besluit om juridische stappen jegens Robinhood te ondernemen, in een nieuw interview met CNBC over cryptocurrencies.

Tijdens een recente verschijning benadrukte Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), dat veel activa volgens de wet effecten zijn. Hij gaf het volgende aan:

“Veel van deze cryptocurrencies zijn effecten onder de wet van het land (zoals geïnterpreteerd door het Amerikaanse Hooggerechtshof). Dus we volgen die wet.”

De SEC-baas zei verder dat de investeerders niet de vereiste openbaarmakingen over deze activa krijgen. Gensler beschreef crypto als een ‘klein stukje’ van de wereldmarkten. Tegelijkertijd zei hij dat het om een “buitensporig stuk” van “oplichting en fraude” gaat. Hij ging verder met:

“Een groot deel van dit vakgebied voldoet niet aan de bescherming van onze effectenwetten.”

Terwijl hij inging op de Wells Notice in de richting van Robinhood Markets vanuit de SEC, benadrukte Gensler dat het agentschap “een heel belangrijke verantwoordelijkheid” heeft als politieagent om ervoor te zorgen dat beleggers die effecten kopen de juiste openbaarmakingen en bescherming krijgen.

De SEC is echter fel bekritiseerd door de Kamer van Digitale Handel omdat ze zich richt op de crypto-activiteiten van Robinhood, waarbij de recente maatregel wordt bestempeld als een “ongecontroleerde overschrijding van de regelgeving”. Naast Robinhood is de SEC momenteel verwikkeld in juridische gevechten met een hele reeks andere zwaargewichten uit de sector, waaronder Coinbase en Ripple.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!