Polkadot gaat Inter Miami CF sponsoren met superster Lionel Messi

De Polkadot gemeenschap heeft ingestemd met het sponsoren van Inter Miami CF, de voetbalclub mede-eigendom van David Beckham en met superster Lionel Messi. Dit zou kunnen dienen als een strategische zet om Polkadot (DOT) wereldwijde bekendheid te geven.

Polkadot kiest Inter Miami CF voor sponsoring

Polkadot’s Open Gov-gemeenschap keurde een voorstel goed om 968.000 DOT (ongeveer $6,5 miljoen) te investeren in de sponsoring van Inter Miami. Het “sportsponsorfonds” beoogde een partnerschap met Inter Miami, een team dat wordt beschouwd als een van ’s werelds meest boeiende en gevolgde sportteams.

Het hoofddoel is om de wereldwijde merkzichtbaarheid van Polkadot te vergroten, maar het plan omvat ook verdere integraties door gebruik te maken van het brede fanbestand van Inter Miami.

Concreet wil het team de gebruikerservaring verbeteren met behulp van niet-vervangbare tokens (NFT’s) en andere gamified ervaringen op Polkadot’s parachains. Bovendien wordt onderzocht hoe op Polkadot gebaseerde oplossingen kunnen worden toegepast bij Inter Miami, met als resultaat een hogere efficiëntie en verbeterde fanbetrokkenheid.

De specifieke details van de deal blijven vertrouwelijk, maar het voorstel benadrukt transparantie. De fondsen worden bewaard in een multi-signature wallet, die alleen toegankelijk is met goedkeuring van de gemeenschap. De samenwerkingsrechten worden beheerd door ORSEN SA, een Zwitsers sportmarketingbureau.

Polkadot’s strategie voor groei

Naast het vergroten van zijn wereldwijde aanwezigheid, werkt Polkadot aan het implementeren van een cruciale update genaamd “Asynchronous Backing.” Vorig jaar benadrukte Sophia Gold, de Engineering Lead bij Parity Technologies, al dat deze technologie een ware game changer zou zijn.

Met Asynchronous Backing kan Polkadot het aantal Parachains tegen het einde van het jaar verhogen van 100 naar 1.000. Hierdoor zal het netwerk zijn capaciteit voor transactieverwerking vergroten, waardoor Polkadot meer “onafhankelijke blockchains” kan ondersteunen via Parachains.

Bovendien zullen verbeteringen via technieken zoals “pipelining” meerdere parachains in staat stellen om gegevens tegelijkertijd te verwerken, waardoor de bevestigingstijden van transacties worden gehalveerd.

Hoewel Polkadot doorgaat met het verbeteren van zijn netwerk en meer deals sluit, blijven de DOT-prijzen onder druk staan. Tegen spotkoersen is DOT 40% lager dan de hoogste niveaus van 2024. Hoewel de gegevens van CoinMarketCap laten zien dat de munt in de afgelopen week met 14% is gestegen, is het een zorg dat de stieren er niet in slagen om boven de $7,5 uit te komen.

Polkadot price trending upward on the daily chart | Source: DOTUSDT on Binance, TradingView

Vanuit een technisch perspectief zou een aanzienlijk handelsvolume dat de munt boven dit lokale liquidatieniveau brengt, de weg kunnen effenen voor een stijging naar $9 en het hoogste punt van maart 2024 in de komende handelssessies.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!