Vier altcoins zijn klaar voor een comeback, volgens Santiment

Volgens het toonaangevende crypto-analysebedrijf Santiment zijn vier altcoins klaar voor een comeback nadat de markt weer een klap te verduren kreeg.

Na de laatste crash, meldde Santiment dat Decentraland (MANA), The Sandbox (SAND) en Chiliz (CHZ) samen met Ren (REN) zich in “kansenzones” bevinden.

Volgens Santiment is de market-value-to-realized-value (MVRV) metric een goede indicatie voor de vier cryptocurrencies. De MVRV meet de totale kapitalisatie van een activum versus de gerealiseerde kapitalisatie, en kan worden gebruikt om overbought- of oversold-condities in een bepaalde markt te identificeren.

“Crypto-marktkapitalisaties zijn in het weekend en op maandag naar beneden gespoeld. Bitcoin en Ethereum houden enigszins stand, maar altcoins zijn bijzonder hard geraakt. Ons model geeft echter aan dat verschillende projecten zich nu op historische pijnpunten bevinden waar bounces optreden.”

Bron: Santiment/Twitter

Op dit moment wordt Decentraland verhandeld tegen $0,31, een aanzienlijke dip ten opzichte van de piek van $0,42 in december; evenzo is The Sandbox gedaald naar een koers van $0,44 van zijn vorige hoogste waarde deze maand van $0,63.

Op dit moment wordt Chiliz verhandeld tegen $0,11, een daling van 35% vanaf de piek deze maand. Ook REN is gedaald tot $0,068; dat is 32% lager dan het hoogste punt in december.

Santiment, een gerenommeerd analysebureau, heeft ook een MVRV-analyse uitgevoerd in de loop van vijf jaar op Bitcoin (BTC). Verbazingwekkend genoeg hebben gemiddelde beleggers hun winsten met een ongekende 34% zien dalen.

“De gemiddelde actieve vijfjarige handelaar heeft een rendement van -34%. Op 9 juni ging het rendement voor het eerst onder de 0%.”

Bron: Santiment/Twitter

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!