Wat is The Sandbox (SAND)?

Sandbox is een blockchain-game die inkomsten genereert via games en waarmee spelers non-fungible tokens (NFT) kunnen gebruiken om een ​​virtuele wereld op de Ethereum-blockchain te bouwen. Spelers kunnen hun eigen avatars ontwerpen om toegang te krijgen tot verschillende games, omgevingen en centra op The Sandbox-metaverse. Je kunt de game zien als een DeFi-versie van Minecraft op de blockchain.

Hoe werkt The Sandbox?

The Sandbox is een dynamische virtuele wereld die door gebruikers gegenereerde creaties bevat. Spelers kunnen VoxEdit en Game Maker gebruiken om hun eigen NFT te bouwen en te creëren, inclusief avatars, virtuele goederen en zelfs games. Ze kunnen niet alleen virtuele goederen gebruiken om met andere spelers te communiceren, maar ze kunnen ook geld verdienen met deze NFT’s door te handelen op de Sandbox-markt.

VoxEdit

VoxEdit is gebruiksvriendelijke software waarmee artiesten en spelers hun op voxel gebaseerde NFT kunnen maken, instellen en animeren. Voxels zijn vierkante 3D-pixels die lijken op Legoblokjes. Ze kunnen snel worden bewerkt op VoxEdit om verschillende vormen te vormen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld avatar-georiënteerde apparatuur maken, zoals kleding, wapens, dieren, groene planten, gametools en merchandise ontwerpen voor gebruik in een zandbak. Deze virtuele goederen kunnen vervolgens als NFT’s worden geëxporteerd en verhandeld worden op de Sandbox-markt

Spelproducent

Met Game Maker kunnen gebruikers hun unieke 3D-games bouwen en testen in de Sandbox Metaverse. Dit is een eenvoudig programma dat kan worden gebruikt zonder enige kennis van coderen. Gebruikers kunnen verschillende elementen en objecten ontwerpen en organiseren, inclusief de NFT’s die zijn gemaakt met VoxEdit, in een omgeving genaamd LAND.  Ze kunnen bijvoorbeeld terrein bewerken, personages en gebouwen plaatsen en missies samenstellen uit de door de gemeenschap ontwikkelde bronnenbibliotheek. Ze kunnen hun creaties ook delen met de Sandbox-community.

Sandbox Marketplace

De Sandbox Marketplace werd gelanceerd in april 2021. Het is een NFT-markt waar gebruikers Sandbox’s native cryptocurrency SAND kunnen gebruiken om in-game activa (ASSETS) te verhandelen. De verworven ASSETS kunnen vervolgens worden samengevoegd met Game Maker in LAND om unieke games te creëren. Deze NFT’s kunnen entiteiten, gebouwen, draagbare apparaten etc. zijn, die allemaal in The Sandbox kunnen worden gebruikt.

Zoals eerder vermeld, gebruikt The Sandbox meerdere tokens in zijn ecosysteem zodat spelers kunnen communiceren met het platform, waaronder SAND, LAND en ASSETS.

Wat is Sandbox (SAND)?

Sandbox (SAND) is het oorspronkelijke token van The Sandbox. Het is een ERC-20-token met een totale voorraad van 3 miljard SAND.

Als utility-token wordt SAND gebruikt om elk type transactie en interactie uit te voeren binnen het Sandbox-ecosysteem. Dit betekent dat spelers SAND moeten bezitten om het spel te spelen, hun avatars aan te passen, LAND te kopen of ASSETS te verhandelen op de Sandbox Marketplace. SAND is ook een governance-token. SAND-houders kunnen wijzigingen in het platform voorstellen en erover stemmen via een gedecentraliseerde autonome organisatiestructuur (DAO).

Bovendien kunnen houders SAND in het spel inzetten om beloningen te verdienen, waaronder een aandeel in de opbrengst van alle transacties in SAND-tokens. Het belangrijkste is dat het inzetten van SAND de kans op het vinden van waardevolle GEM’s en CATALYST’s kan vergroten, de spelbronnen die nodig zijn voor het creëren van assets met een hogere zeldzaamheid.

SAND kan worden verkregen door verschillende games en wedstrijden in The Sandbox te spelen of te kopen op cryptocurrency-exchanges zoals Binance, Kucoin en FTX.

Wat zijn ASSETS?

ASSETS zijn door gebruikers gegenereerde NFT’s. Het zijn voxel-items gemaakt met VoxEdit, die vervolgens worden geüpload naar The Sandbox Marketplace en worden omgezet in NFT’s voor verkoop.

ASSETS kan op verschillende manieren in het spel worden gebruikt. Het kunnen milieuassets zijn, zoals een gebouw, een bewegend dier of een auto. Ze kunnen ook als kleding of wapens aan de avatar worden bevestigd. Voor degenen die hun games maken op Game Maker, kunnen ASSETS worden ontworpen om unieke game-ervaringen te bieden.

Wat is LAND?

LAND is een digitaal stuk onroerend goed in het Sandbox-platform. Het is een uniek ERC-721-token op de Ethereum-blockchain. Spelers kunnen LAND kopen om er hun eigen versie van games op te bouwen met ASSETS met behulp van de Game Maker-tool. Ze kunnen ook meerdere LAND combineren om een ​​LANDGOED te vormen.

Met LAND kunnen spelers geld verdienen met hun game-ervaring. Ze kunnen bijvoorbeeld kosten in rekening brengen bij andere spelers die hun LAND bezoeken of hun games spelen, beloningen verdienen in SAND door content en evenementen te hosten, of mogelijk hun aangepaste LAND verkopen of verhuren.

Er zijn in totaal 166.464 LANDs in The Sandbox. Ze kunnen worden gekocht met SAND en ether (ETH) via openbare LAND-verkopen. Je kunt een lijst met bevestigde openbare verkopen en datums vinden in het Sandbox-gitbook. Als alternatief kunt u LAND kopen van andere gebruikers op The Sandbox Marketplace en NFT-platforms zoals OpenSea, maar deze zullen waarschijnlijk duurder zijn dan de officiële openbare verkoop.

Samengevat

Sandbox is een spel om geld te verdienen dat blockchain-technologie, DeFi en NFT combineert in een 3D-metawereld. In de virtuele wereld kunnen spelers gratis ontwerptools gebruiken om hun games en digitale assets te maken en aan te passen. Met de gecreëerde virtuele goederen kunnen vervolgens inkomsten worden gegenereerd in NFT’s en worden verkocht in SAND-tokens op de sandbox-markt.

SAND-token is het oorspronkelijke token van The Sandbox. Het wordt gebruikt als basis voor alle transacties en interacties in het spel. SAND kan worden verdiend door games en competities te spelen in The Sandbox en kan ook worden gekocht op cryptocurrency-uitwisselingen zoals Binance, Kucoin en FTX.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!