Binance wil blockchain gebruiken om Twitter bots tegen te gaan

Binance, werelds grootste crypto exchange, heeft de Twitter aankoop van Elon Musk gesteund middels een $500 miljoen funding. Nu de aankoop van het bekende social media platform daadwerkelijk plaatsvindt kondigt Binance in een statement aan zich verder te willen focussen op het ondersteunen van Twitter aan de hand van Crypto en Blockchain technologie, aldus Bloomberg. 

De werelds grootste cryptocurrency-exchange is bezig met het creëren van een intern team om onderzoek te steunen hoe blockchain-technologie en crypto’s kunnen helpen met het voorkomen van spam door bots op het Twitter platform. Momenteel heeft het platform namelijk last van vele bots die de online ervaring van gebruikers lastig maken. De aanwezigheid van bots op het social media platform is al langere tijd een discussie punt, zo wilde Elon Musk mogelijk Twitter kopen om het bot probleem op het platform (deels) op te lossen.

Musk beschuldigde het bedrijf ervan te liegen over het aantal echte accounts wat mogelijk de waardering van het bedrijf onterecht bevorderde, dit resulteerde in een rechtszaak waarop Musk zijn bieding in wou trekken omdat de waardering van het bedrijf niet terecht werd bevonden. Een paar dagen geleden heeft Musk echter toch besloten om Twitter te kopen voor de afgesproken koers. 

Twitter bezig met blockchain integratie

Sinds het platform is verkocht aan de beruchte miljardair Elon Musk nemen de geruchten rondom de adoptie van Dogecoin (DOGE) ook toe. Zo wordt er gespeculeerd hoe Twitter mogelijk crypto’s zoals DOGE kunnen gaan integreren met het platform. Naast geruchten is het social media platform ook tastbare nieuwe Web3 features aan het integreren. Zo kunnen gebruikers binnenkort NFT’s direct via tweets afbeelden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!