Jack Dorsey Twitter

Elon Musk spant rechtszaak aan tegen Twitter

Eerder deze maand diende Elon Musk papierwerk in waarin stond dat hij zijn transactie van $44 miljard voor de aankoop van Twitter had ingetrokken, omdat het bedrijf niet aan zijn eisen voldeed. Het is echter duidelijk geworden dat Elon tevens een rechtszaak aangespannen heeft tegen de social media-gigant na zijn besluit om weg te lopen van de deal. Bovendien is deze rechtszaak aangespannen onder vertrouwelijkheid waarbij de verklaring en gerelateerde documenten niet openbaar worden gemaakt.

Musk loopt weg van Twitter-overname

De miljardair, Musk, stemde begin april 2022 ermee in om het bedrijf te kopen voor $54,20 per aandeel. Hij besloot echter zich terug te trekken van de deal, nadat het bedrijf hem de exacte cijfers met betrekking tot het aantal nepaccounts niet presenteerde. Als gevolg hiervan besloot de miljardair dan ook een rechtszaak aan te spannen.

Veelbetekenend is dat Musk de rechtszaak aanspande nadat bondskanselier Kathaleen McCormick van de Delaware Court of Chancery een vijfdaags proces had gepland dat op 17 oktober zou beginnen om te beslissen of de miljardair zich terug kan trekken uit de overeenkomst. Daarnaast heeft Twitter-aandeelhouder Luigi Crispo ook een zaak aangespannen tegen Musk en de rechtbank verzocht de transactie af te ronden. Crispo is in het bezit van 5.500 Twitter-aandelen.

De financiële gevolgen van Musk’s besluit

De aandeelhouder verzoekt de rechtbank te verklaren dat Musk zijn fiduciaire verplichting jegens Twitter-aandeelhouders heeft geschonden, en schadevergoeding toe te kennen voor de door hem veroorzaakte schade. Volgens de rechtszaak draagt ​​Musk een juridische verantwoordelijkheid jegens de aandeelhouders van Twitter vanwege zijn 9,6% eigendomspositie in het bedrijf en de overnameovereenkomst.

Echter, nadat Musk de deal van $44 miljard had opgegeven, daalden de aandelen van het bedrijf op $41,61 per aandeel op vrijdag. Musk legde de schuld bij Twitter omdat het bedrijf hem niet de door hem gevraagde zakelijke gegevens gaf Het bedrijf zegt echter dat het allemaal slechts een afleidingsmanoeuvre was.

Wat betreft het hoger beroep van McCormick, het was gepland voor 17 oktober, maar er was onenigheid tussen de twee partijen over de reikwijdte van de ontdekking, of wie toegang zou hebben tot interne documenten en ander bewijsmateriaal. Uiteindelijk zal Musk voor een week worden vervolgd in Wilmington, Delaware, te beginnen op 24 oktober.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN