Twitter kondigt officieel nieuwe NFT feature aan

Het officiële Twitter Development account  “Twitter Dev” kondigde gister nieuwe features aan voor het sociaal media platform. Zo wordt het mogelijk voor gebruikers om gebruik te maken van de functie  “NFT Tweet Tiles”. Hiermee wordt het mogelijk om NFT’s direct via tweets af te beelden. De feature is ontwikkeld in partnership met 4 bekende NFT marktplaatsen. 

Digitale kunst krijgt nu een prominentere plek op de bekende sociaal media platform. Middels de nieuwe NFT Tweet Tile features wordt het kunstwerk groot afgebeeld in een tweet waarin lezers informatie zoals de titel en maker van het digitale kunstvoorwerp kunnen zien. Wanneer gebruikers op het kunstwerk klikken worden zij naar de betreffende marktplaats listing gebracht waar ze meer informatie kunnen vinden over de NFT en mogelijk kunnen handelen. Een weergave van hoe de nieuwe feature eruit ziet is te zien in Figuur 1.

Figuur 1: Illustratie van de NFT Sweet Tile feature op Twitter (Bron: Twitter Dev)

De nieuwe NFT feature is nu beschikbaar voor NFT’s die gelinkt zijn aan de partnership platformen Rarible, Magic Eden, Dapper Labs en Jump.trade.  Opvallend is dat de NFT feature geïntegreerd is met marktplaatsen die over meerdere blockchains werken, zoals Ethereum, Solana, Polygon, Tezos en Flow. De NFT integratie is momenteel nog steeds in een testfase.

Geruchten over Crypto Wallet integratie op Twitter

Afgelopen week bespraken we al een gerucht omtrent de integratie van een crypto wallet op Twitter. Zo kondigde de bekende Twitter gebruiker Jane Manchun Wong aan dat de wallet prototype het mogelijk maakt voor gebruikers om crypto te storten en op te nemen. Met de integratie van NFT’s op het platform is het duidelijk dat Twitter bezig is met integratie van crypto en blockchain technologie op het platform. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!