afbeeldingen blogs cryptocurrency_Tekengebied 1

Wat is blockchain?

Een blockchain, in het Nederlands blokketen, is een systeem dat gebruikt kan worden om data te registreren. Dit kunnen onder andere transacties zijn zoals je deze bij een bank kunt doen, maar het kan ook om, afspraken, eigendomsaktes, persoonlijke berichten of andere informatie gaan. Het speciale aan de blockchain is dat dit mogelijk is zonder centrale autoriteit dit maakt vervalsing van geregistreerde informatie onmogelijk.

Dit betekent dus dat er niet één organisatie of onderneming eigenaar is. Op de blockchain kun je wel dingen wijzigen, maar alle gegevens van vroeger blijven staan. De blockchain is een peer-to-peer netwerk waar iedereen van het netwerk samen het eigendom gelijk verdelen. Je kunt het vergelijken met het email en het internet wat ook van niemand is.

Iedereen kan kiezen om email of het internet te gebruiken en mee te doen aan het open en decentrale netwerk, door het te gebruiken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om er nieuwe toepassingen op te bouwen, zonder dat er goedkeuring of andere toetredingsdrempels aan te pas komen. Het nut van deze open systeem is dat, net als het internet, het blockchain grootboek niet kan worden gekraakt door hackers.

Ben je benieuwd naar andere cryptocurrency begrippen? Klik dan hier!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN