Cardano stijgt met 268% YTD in termen van on-chain volume

Ondanks de ineenstorting van de crypto-markt eerder dit jaar, blijft het on-chain volume van Cardano (ADA) gestaag stijgen. De afgelopen maanden werden gekenmerkt door de implosie van Terra, waarbij ongeveer $40 miljard aan waarde uit de markt verdween. Ook hadden de faillissementen van Celsius, Three Arrows Capital (3AC) en Voyager Digital een aandeel in de bear.

De on-chain-gegevens van Cardano laten echter zien dat de blockchain ook in slecht weer blijft groeien. Cardano heeft namelijk een piek van 268% year-to-date (YTD) in het on-chain volume gehad en een stijging van 16% op maandbasis, aldus Kraken Intelligence. De grootste dalingen werden gemaakt door Algorand (ALGO) met 88%. Dogecoin (DOGE), Ethereum (ETH) en Bitcoin (BTC) volgenden daarna met respectievelijke YTD-dalingen van 84%, 68% en 18%. Op het gebied van maandelijkse stijging/daling presteerde Dogecoin het slechtst met een daling van 54% van het on-chain volume.

De analisten van Kraken wijzen de groei van het Cardano-ecosysteem in termen van volume toe aan de lancering van de eerste gedecentraliseerde exchange, SundaeSwap, en de metaverse gaming-app, Pavia. Daarnaast breidden de ontwikkelaars van Cardano de blokgrootte uit met 10%, omdat het aantal projecten binnen het ecosysteem de 1.000 heeft overtroffen.

Binnenkort vindt er een hard fork plaats die een belangrijke rol kan gaan spelen in de groei van Cardano. De Vasil-hard fork zal de blockchain aanzienlijk verbeteren op het gebied van snelheid en schaalbaarheid, waardoor het beter geschikt is voor smart contracts en dApps. De hard fork is echter twee maal uitgesteld waarvan deze nu gepland staat om deze maand te worden gelanceerd. De euforie rondom de hard fork heeft er echter voor gezorgd dat het uitstellen ervan geen negatieve impact heeft gehad op het on-chain volume van Cardano, aldus Kraken Intelligence.

Cardano blijft momenteel achter in DeFi

Op het moment van schrijven is Cardano de achtste grootste crypto-valuta met een marktkapitalisatie van ongeveer $17,5 miljard. Op het gebied van DeFi-lending blijft de blockchain echter achter op zijn concurrenten. Met een totale vergrendelde waarde (TVL) van ongeveer $94 miljoen heeft het een veel mindere waarde dan Ethereum en Solana (SOL), die respectievelijk ongeveer $40 miljard en $2 miljard aan waarde hebben vergrendeld.

Momenteel wordt ADA verhandeld tegen een prijs van $0,53 en is ruim 1% gedaald ten opzichte van 24 uur geleden. Het native token van Cardano heeft echter wel een plus van bijna 8% gedraaid ten opzichte van vorige week.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!