Hoskinson verwacht geen verdere vertraging van de Vasil-hard fork

Zoals eerder gemeld, is de Vasil-hard fork van Cardano (ADA) enkele weken uitgesteld doordat er nog bugs zijn op het smart contractplatform die moeten worden opgelost. Er bleven echter veel onbeantwoorde vragen bestaan, waarop de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, in een video een update gaf wat er voor de blockchain te wachten staat in de komende tijd.

Hoskinson verzekerde gebruikers dat hij niet nog een uitstel van de Vasil-hard fork verwacht. Hierbij gaf hij aan dat de upgrade zich momenteel in de laatste testfase bevindt. Hoskinson gaf het volgende aan:

“Het goede nieuws is dat het aantal dingen dat fout kan gaan zo klein is geworden, en nu zitten we in de laatste testfase in dat opzicht. Dus tenzij er iets nieuws wordt ontdekt, verwacht ik geen verdere vertragingen.”

“De dingen gaan gestaag en systematisch de goede kant op en ik wilde jullie gewoon een update geven dat het allemaal goed in de hand is, dit is de aard van dit soort upgrades”

De oprichter van Cardano merkte daarnaast op dat het erop lijkt dat het team steeds dichter bij de oplossing komt voor de bugs op het platform. Ook sprak hij zijn teleurstelling uit over het niet kunnen implementeren van de hard fork voor het einde van juli. Het uitstellen was vooral een preventieve maatregelen omtrent de bugs die vooral te maken hebben met consensus of waren gerelateerd aan transacties.

Vasil-hard fork brengt verbeterde schaalbaarheid naar Cardano

Het was de bedoeling om de Vasil-hard fork oorspronkelijk uit te brengen op 29 juni en het heeft het doel om de schaalbaarheid van de Cardano-blockchain te verbeteren. De community van Cardano wacht al maanden op de langverwachte upgrade.

Verwacht wordt dat Vasil het netwerk naar de Basho-fase van zijn plan zal brengen, waardoor zowel de schaalbaarheid van het netwerk als de functionaliteit van smart contracts wordt verbeterd. Hoskinson zei verder:

“Ik heb eerder gezegd dat dit de meest gecompliceerde upgrade naar Cardano in zijn geschiedenis is, omdat het zowel wijzigingen in de programmeertaal Plutus omvat als wijzigingen in het consensusprotocol en een hele reeks andere dingen.”

Volgens Hoskinson zullen alle functies kogelvrij zijn naar alle waarschijnlijkheid. Dit komt door het vele testen van de ingenieurs van Cardano die zowel extern als intern hebben getest. Er moeten momenteel nog maar een paar randzaken worden opgelost en het team van Cardano zal naar verwachting medio augustus klaar zijn om een nieuwe update te geven.

Sinds bekend is dat de Vasil-hard fork opnieuw is uitgesteld, is de prijs van ADA langzaam aan het zakken. De prijs van ADA zat hiervoor een milde uptrend voor ongeveer twee maanden, waar nu een einde aan komt. Het lijkt er dan ook op dat ADA in een kleine re-accumulatiefase komt tot de upgrade is voltooid. Op het moment van schrijven wordt ADA verhandeld voor een prijs van $0,49 en is ruim 5% gedaald ten opzichte van 24 uur geleden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!