Wat is Terra (LUNA)?

Deze dagen hebben zogenaamde stablecoins zoals Terra aan bekendheid gewonnen met veel mensen die daarin willen investeren vanwege hun meer voorspelbare prijzen, aangezien cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ether de afgelopen maanden flink in waarde hebben gefluctueerd.

Wat is Terra (LUNA)?

Terra is een publieke blockchain technologie die gebruik maakt van een set van algoritmische gedecentraliseerde stablecoins om een levendig ecosysteem aan te drijven dat DeFi toegankelijk maakt voor de algemene bevolking. TerraUSD, een stablecoin gecreëerd door Terraform Labs, is hier een voorbeeld van. Het houdt zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar door te vertrouwen op een netwerk van arbitrageurs om Terra’s cryptocurrency, LUNA, te kopen en verkopen. LUNA is ook een governance-token en geeft houders controle over het systeem door te stemmen.

Terraform Labs, een start-up van Do Kwon en Daniel Shin in 2018, richtte het Terra-ecosysteem op. Het ecosysteem is een snel groeiend netwerk van gedecentraliseerde toepassingen, wat resulteert in een aanhoudende vraag naar Terra en stijgende Luna-prijzen.

Volgens de Terra-website creëert het Terra-protocol stablecoins die de prijs van elke fiatvaluta volgen met behulp van een combinatie van open markt arbitrageprikkels en gedecentraliseerde Oracle-stemming. Op de Terra-blockchain kunnen gebruikers Terra stablecoins uitgeven, sparen, verhandelen en ruilen.

Terra creëert en burnt tokens terwijl het ook arbitrage beloont. Je moet eerst Terra minten voordat je het kunt kopen. Je moet de gangbare koers in LUNA betalen om dit te doen. Het protocol verbruikt dergelijke LUNA en burnt ze, waardoor hun beschikbaarheid beperkt is en de prijs van LUNA iets stijgt. Om LUNA te kunnen munten, moet u eerst Terra stablecoins converteren. Die worden geburnt, en de prijs van Terra stijgt slechts een klein beetje.

Volgens de whitepaper van Terra zorgt de flexibiliteit van LUNA’s aanbod ervoor dat de stablecoins nooit uit balans zullen raken. Hun succes is echter afhankelijk van de blijvende interesse van arbitrageurs in Terra. Sommige analisten vrezen dat als arbitrageurs vaststellen dat Terra gedoemd is te mislukken of hun geld naar een ander project verplaatsen, Terra niet zal worden teruggearbitreerd naar de $1-koers. De gemeenschapszin is van cruciaal belang in dit cryptoproject.

Waar kan je Terra (LUNA) kopen?

De token is te kopen op bijna alle exchanges zoals Binance aangezien het één van de grootste crypto qua market cap is.