KuCoin Labs: Integratie van Metaverse en DeFi zal een belangrijk hoogtepunt zijn in 2022

KuCoin Labs heeft de gegevens uitgevoerd en de cijfers gekraakt om een uitgebreid overzicht te geven van de crypto-trends van 2021. Het team heeft ook een aantal spannende voorspellingen gedaan voor wat 2022 zal brengen voor deze steeds evoluerende industrie.

VICTORIA, Seychellen – Het jaar 2021 was een opwindend jaar voor de cryptocurrency- en blockchain-industrie. Valuta’s zoals Bitcoin en Ethereum noteerden vorig jaar een nieuwe all-time high. Volgens de gegevens van Wind over het rendement van belangrijke activa is Bitcoin de best presterende belangrijke activa en / of alternatieve activa van 2021, met een groei van 72% van het begin tot het einde van het jaar, waarmee ruwe olie en aardgas worden overtroffen. Digitale activa verstoren de hele financiële markt en Bitcoin is er slechts een microkosmos van. De prestaties van het activum brachten meer aandacht voor de crypto- en blockchain-industrie, wat resulteerde in een explosieve toename van gebruikersaantallen en liquiditeitsinstroom.

Het rapport

Het KuCoin Labs-rapport geeft duidelijk aan dat er een aantal opwindende trends waren in verschillende industriesegmenten, waaronder:

 • Memecoin van het jaar 2021, Doge en Shiba Inu zijn coins die genoemd moeten worden, die hun kapitalisatie opvoeren op de golf van ‘Tweet-oorlogen’ die door hun voorstanders in de mediaruimte worden gevoerd.
 • Infrastructuurtrends: Het jaar heeft een aanzienlijk aantal ontwikkelingen in blockchain-ruimte gezien met de Ethereum London-upgrade, TVL op Layer-1 versus Layer 2, node-distributie voor top blockchains, gasgebruik, enz. Ethereum TVL ligt nog steeds ver voor, gevolgd door BSC, Avalanche en Solana. Er worden nieuwe oplossingen geïntroduceerd, die het gemak van het netwerkgebruik vergroten en proberen de gasprijzen omlaag te brengen. In 2022 zal schaalvergroting en de lancering van upgrades in het Ethereum-netwerk blijven plaatsvinden, evenals de snelle popularisering van concurrenten als Solana als industriële ankers.
 • De groei en prestaties van cross-chain bruggen zijn grotendeels gericht op de BTC- en ETH-netwerken en zijn passieve hulpmiddelen geworden in het licht van slechte ontwikkelingstractie en andere inefficiënties. Het is waarschijnlijk dat in 2022 vergelijkbare vooruitgang zal worden geboekt op het gebied van cross-chain ontwikkeling, evenals de alledaagse adoptie van dergelijke oplossingen op een logisch niveau in grote ecosystemen.
 • NFT’s en het metaversum: de NFT– en metaverse-markten stonden centraal in 2021 en fuseerden uiteindelijk met DeFi en de game-industrie om een uitgebreid ecosysteem te produceren dat gebruikers in staat stelt en hen de teugels geeft van handel en het vrijgeven van digitale activa. Met de metaverse als de belangrijkste hub van NFT-activiteit, wordt 2022 naar schatting het kenmerkende jaar voor de introductie van baanbrekende oplossingen voor gebruikersidentificatie in de gedecentraliseerde ruimte en de inzet van verschillende ondersteunende systemen voor volledige integratie met DeFi.
 • DeFi Trends en Industry Overview: De DeFi-markt bleef zich in 2021 ontwikkelen en fungeerde als startpunt voor de toetreding van toezichthouders tot de gedecentraliseerde omgeving. Met het aantal nieuwe protocollen dat groeit en gevestigde protocollen die hun posities verstevigen, zal 2022 waarschijnlijk de ontwikkeling van Web 3.0 en andere innovatieve oplossingen zien die DeFi-ruimte kunnen absorberen en toegankelijker kunnen maken voor een nieuw publiek van gebruikers.
 • DAO’s zijn in 2021 door verschillende protocollen ingezet en worden ondersteund door influencers. Niet alle DAO’s waren succesvol, maar de onderliggende operationele principes zijn solide genoeg om te worden gebruikt als basis voor de oprichting van juridische entiteiten. 2022 zal waarschijnlijk geen doorbraak zien in de uitbreiding van DAO, maar eerder de verfijning van hun mechanismen die de weg kunnen vrijmaken voor toekomstige adoptie op bedrijfs- of bedrijfsgrootte-niveau.
 • Incidenten en Crypto Industry Security: 2021 zag veel gevallen van fraude en beveiligingsinbreuken, vooral in de DeFi-sector, die de eerste helft van het jaar leidde. Met meer dan $610 miljoen gestolen in slechts één geval van inbreuk, wordt het totale bedrag aan verloren geld gedurende het hele jaar geteld in de miljarden dollars. En hoewel beveiligingsmaatregelen worden verfijnd met de opname van audits en protocollen voor activa-verzekeringen, zal 2022 zeker getuige zijn van een vergelijkbare hoeveelheid fraude en diefstal van geld.

Veel van deze onderwerpen hebben in 2021 mainstream media-aandacht gekregen. De stijgende populariteit van NFT’s, DAO-ondernemingen die proberen een exemplaar van de grondwet te kopen en Facebook-rebranding naar Meta om Metaverse-kansen te verkennen, zijn slechts enkele voorbeelden van hoe cryptocurrency en blockchain in het dagelijks leven sijpelen en huishoudelijke termen worden.

Aangezien 2022 nu voor de deur staat, bekijkt KuCoin Labs wat dit jaar voor de industrie zal brengen. Komt er meer opwinding, of zullen toezichthouders agressief terugduwen? Loopt de NFT-trend ten einde, of is dit slechts het begin van een wereldwijde meerjarige trend? Kunnen bestaande knelpunten in de cryptocurrency- en blockchain-ruimte eindelijk worden aangepakt?

“KuCoin Labs neemt zijn rol in het bevorderen van de ontwikkeling van de hele crypto-industrie. We incuberen en investeren in innovatieve projecten, begeleiden hun ontwikkeling naar hun volwassenheid waar ze het beste van crypto zouden brengen. Als een van de beste beleggingsinstellingen verzamelt het KuCoin Labs-team professioneel onderzoek op een toekomstgerichte reis, waarbij ze onophoudelijk diep in elk aspect en detail van een verticaal duiken. KuCoin Labs wil een integrale kracht zijn bij het bouwen aan de toekomst van Web 3.0.” Aldus Lou Yu, hoofd van KuCoin Labs.

De voorspellingen raken aan enkele interessante punten die niet over het hoofd kunnen worden gezien door iemand die zelfs maar op afstand geassocieerd is met de industrie. Ten eerste erkent KuCoin Labs dat financiële instellingen cruciaal blijven om de blockchain en cryptocurrency naar een hoger niveau te tillen.

Bovendien hebben meer bedrijven in 2021 Bitcoin-treasuries opgezet, ook al is BTC met bijna 50% teruggekomen van de all-time high. KuCoin Labs verwacht dat meer instellingen transparant zijn over hun Bitcoin-aankopen, hoewel ze BTC niet noodzakelijkerwijs rechtstreeks kunnen verwerven.

De focus op Laag-1 en gedecentraliseerde financiering zal waarschijnlijk in de loop van 2022 worden voortgezet. Er is veel ruimte voor verdere vooruitgang, of het nu gaat om schaalbaarheid voor Layer-1 of complexere en lonende DeFi-protocollen. Andere trends om in de gaten te houden zijn onder meer:

 • NFT’s
 • GameFi
 • DAO’s
 • SocialFi
 • MetaFi
 • Regelgeving
 • En nog veel meer.

Het wordt weer een druk jaar voor de blockchain- en cryptocurrency-industrie. Voor het hele rapport kunt u contact opnemen met labs@kucoin.com.

Over KuCoin Labs

KuCoin Labs, opgericht in mei 2018, is de investerings- en onderzoekskracht van het KuCoin-ecosysteem. KuCoin Labs diversifieert en intensiveert investeringen in projecten in een vroeg stadium om meer bouwers te helpen duurzame groei en succes te bereiken in de gedecentraliseerde wereld. KuCoin Labs beschikt nu over een portfolio van meer dan 50 projecten, waaronder Arweave, MultiVAC, CertiK, OneLedger, LUKSO en Ankr, in sectoren zoals infrastructuur, DeFi en NFT. In april 2021 heeft KuCoin Labs een fonds van $50 miljoen opgericht om het volgende crypto-juweeltje te vinden, in november 2021 heeft KuCoin Labs een fonds van $100 miljoen geïntroduceerd om het metaverse-ecosysteem en andere innovatieve projecten te versterken, met als doel de ontwikkeling van de onderliggende infrastructuur te versnellen door te investeren en projecten in een vroeg stadium te incuberen.

Over KuCoin

KuCoin, gelanceerd in september 2017, is een wereldwijde cryptocurrency-exchange voor meer dan 640 digitale activa. Het biedt momenteel Spot trading, Margin trading, P2P fiat trading, Futures trading, Staking en Lending aan zijn 10 miljoen gebruikers in 207 landen en regio’s over de hele wereld. In 2018 verzekerde KuCoin zich van $20 miljoen in Round A-financiering van IDG Capital en Matrix Partners. Volgens CoinMarketCap is KuCoin momenteel de op twee na grootste crypto-exchange. Forbes noemde KuCoin ook een van de beste crypto-exchanges voor 2021.

Ga voor meer informatie naar https://www.kucoin.com.

Nog geen account op KuCoin? Meld je dan nu aan en ontvang tot $500 aan welkomstcadeaus! Klik hier om jezelf aan te melden!

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!