Ethereum London hard fork is nu live!

Zoals jullie wellicht al weten, heeft de nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH), zojuist een belangrijke upgrade afgerond. Zo is namelijk duidelijk geworden dat de langverwachte London hard fork op 5 augustus 2021 om 14:33 CET, op blokhoogte 12965000, live is gegaan. Let wel, dat sommige beurzen, waaronder Binance, een tijdelijke pauze aangekondigd hebben voor het storten en opnemen op het Ethereum-netwerk vanwege de hard fork.

Deze upgrade bevatte het belangrijke verbetervoorstel EIP-1559, wat de transactiekosten op het netwerk moet gaan verlagen en er tevens voor zal zorgen dat Ether deflatoir zal worden. Onder EIP-1559 zal elke transactie namelijk gepaard gaan met het verbranden van de basisvergoeding, waardoor het circulerende aanbod van Ether automatisch afneemt. Er wordt dan ook voorspelt dat dit er uiteindelijk voor zal gaan zorgen dat de prijs zal stijgen.

Daarnaast kunnen gebruikers vanaf nu beter inschatten hoeveel een transactie daadwerkelijk kost. Dit betekent dat gebruikers, in plaats van blindelings een transactie van extra gas te voorzien, nauwkeuriger kunnen zijn in hun schattingen, wat er waarschijnlijk toe zal leiden dat ze minder betalen.

EIP 1559 stelt namelijk voor om het huidige systeem van veilingvergoedingen te schrappen ten gunste van algoritmisch bepaalde basiskosten, de “BASEFEE”. De BASEFEE heeft tot doel een uniforme vergoeding in te voeren voor alle platforms en diensten die stijgen en dalen afhankelijk van de netwerkactiviteit. Dit betekent dat er geen prijsverschillen meer zijn tussen ERC-20-compatibele portefeuilles, protocollen en beurzen.

Als gevolg van deze upgrade, zei de mede-oprichter van Ethereum en de oprichter van ConsenSys, Joseph Lubin, dat het Ether zal helpen “ultrasoon geld” te worden. Hoe dan ook, is de nieuwe hard fork een mijlpaal in de overgang naar Ethereum 2.0, die het netwerk zal veranderen van proof-of-work naar proof-of-stake.

Nadat de London upgrade-engineers de elasticiteit hebben geblokkeerd en de markt voor transactiekosten hebben herzien, zal de Shanghai hard fork, die later dit jaar zal plaatsvinden, het volgende aandachtspunt op de agenda zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!