Wat is de Binance Smart Chain (BSC)?

De Binance Smart Chain is de meest recente poging van de bekende cryptocurrency-beurs Binance om programmeerbaarheid en interoperabiliteit naar de Binance Chain te brengen. De Binance Smart Chain zal parallel lopen met Binance Chain, waardoor de ontwikkeling en het gebruik van smart contracts mogelijk wordt gemaakt.

De Binance Smart Chain (BSC) is zoals gezegd een blockchain-netwerk dat ontwikkeld is door Binance en volledig compatibel is met de Ethereum Virtual Machine (EVM). Dit zal ook helpen om de bruikbaarheid van de BNB-tokens en de Binance Chain te vergroten. Bovendien bevat de Binance Smart Chain “een powerhouse van blockchain-medewerkers” zoals ex-medewerkers van Swipe, Ontology, Brand Protocol, Trust Wallet en nog veel meer.

Heb je nog geen account op Binance? Maak dan nu een account aan en ontvang 10% handelskorting!

Binance Smart Chain is tevens gedeeltelijk gedecentraliseerd, echter heeft het enkele gecentraliseerde elementen die het helpen om sneller en met een hogere capaciteit te werken.

BSC wordt uitgevoerd met behulp van het consensusalgoritme Proof of Staked Authority (PoSA). Met behulp van het PoSA-algoritme kunnen validators ook BNB-beloningen verdienen voor hun bijdrage aan netwerkonderhoud. Bovendien is de blockchain ook in staat om elke drie seconden nieuwe blokken te produceren. De aankondiging van de beurs luidde als volgt:

“Binance Smart Chain is ontworpen om parallel te lopen met Binance Chain en behoudt de snelle uitvoeringstijden en lage transactiekosten van eerstgenoemde, terwijl Smart Contracts-functionaliteit wordt toegevoegd om compatibele dApps te ondersteunen.”

De ontwikkelaars van Binance Smart Chain zeiden dat ze de transactiekosten zouden verlagen tot minder dan 1 procent. Bovendien heeft het bedrijf ondersteuning verzekerd voor het hele ecosysteem van digitale activa voor Binance’s DEX.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!