Bitcoin test het prijsniveau van $38.000

Bitcoin (BTC) heeft na een aantal dagen van prijsdalingen, het offensief geopend en nadert de $38.000. Op 26 januari staan ook de meeste altcoins in het groen. Binance Coin (BNB), Dogecoin (DOGE), Avalanche (AVAX), Polygon (MATIC), CRO en NEAR laten indrukwekkende herstelpercentages zien.

Bitcoin test prijsniveau van $38.000

De grootste cryptocurrency was in een bearish trend terechtgekomen tussen 20 januari en 24 januari. Er werd zelfs onder de $33.000 verhandeld voor een korte tijd. Daarnaast zijn er veel liquidaties geweest rond dat prijsniveau. Handelaren die met een te hoge hefboomwerking een verkeerde gok namen, verloren hun posities, wat het algemene sentiment schaadde. Sinds het bereiken van dat dieptepunt zijn er enkele tekenen van herstel. BTC schoot gisteren met $4.000 omhoog en bereikte het prijsniveau van $37.000. Vandaag lijkt bitcoin een aanval te doen op het prijsniveau van $38.000. Momenteel heeft BTC ook de $700 miljard aan marktkapitalisatie teruggewonnen.

Altcoins in het groen

De altcoins gingen gemiddeld veel harder omlaag dan de prijsdaling van BTC in de afgelopen dagen. Vandaag ziet de altcoin-markt er echter veel beter uit. Ethereum (ETH) was zelfs dicht bij een prijsniveau van onder de $2.000, maar verhandelt nu weer boven de $2.500. Vergelijkbare prijsstijgingen zijn terug te zien bij Cardano (ADA), Solana (SOL), Shiba Inu (SHIB), Ripple (XRP) en Chainlink (LINK). De hogere winsten zijn te zien bij de volgende coins: DOGE (8%), AVAX (9%), MATIC (10%), CRO (8%) en NEAR (12%).

Bij de coins met een midden- en lage marktkapitalisatie zijn de winsten vergelijkbaar. Waves is een uitschieter met een dagwinst van maar liefst 40%. Daarnaast presteren LRC (17%), GALA (15%), HNT (14%), SCRT (13%) ENJ (13%) en SNX (12%) goed. De totale marktkapitalisatie van de crypto-markt is momenteel boven de $1,7 triljoen, wat een stijging van $200 miljard is ten opzichte van het dieptepunt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!