Ripple

Wat is Ripple?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Veel mensen binnen de crypto-gemeenschap halen nog steeds Ripple, XRP en Ripplenet door elkaar. Echter is het goed om te weten dat het niet hetzelfde is. Ripple is namelijk het bedrijf dat de betaaloplossing creëert. Dit platform heeft zijn eigen cryptocurrency (XRP). RippleNet is een netwerk van institutionele betalingsverwerkers zoals banken die de betaaloplossingen van Ripple gebruiken om wereldwijd geld te verzenden.

Het hoofddoel van Ripple is om de financiële industrie open te breken door betalingsverwerkers en digitale handelsplatformen met elkaar te verbinden. Daarnaast willen ze het probleem met wachttijden + hoge transactiekosten voorkomen. Het bedrijf wil waarde-uitwisseling mogelijk maken tussen twee partijen. Transacties op Ripple zijn echter niet beperkt tot XRP. Ripple ondersteunt ook fiat-valuta’s zoals dollars, euro’s, ponden en yen. Daarnaast bied het ook ondersteuning voor andere cryptocurrencies zoals Bitcoin.

Ripple werd in 2012 in Californië opgericht door Chris Larsen en Jed McCaleb. Toen het werd opgericht heette het Opencoin. De naam werd in 2013 verandert naar Ripple Labs en vervolgens in 2015 naar Ripple veranderd.

Door welke banken wordt Ripple ondersteund

De banken die Ripple ondersteunen zijn:

  • Santander
  • American Express
  • Axis Bank
  • Ja Bank
  • Westpac
  • Union-krediet
  • NBAD
  • UBS
  • RBC

XRP kopen

Je kunt XRP kun je kopen op verschillende cryptocurrency exchanges waaronder de grootste crypto exchange Binance. Ook kun je XRP met iDEAL kopen op de Nederlandse broker Bitcoinmeester.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN