Bitcoin analyse

Bitcoin en altcoins in het het groen

Bitcoin heeft recentelijk een zesdaags hoogtepunt bereikt iets boven de $43.000. Tegelijkertijd stegen de meeste altcoins nog harder op de dagelijkse schaal, geleid door Polkadot. Bitcoin veerde op 11 januari weer een beetje op na een prijsdaling en volatiele periode achter de rug te hebben. Vandaag bevinden de altcoins zich in een goede positie met koerswinsten voor MATIC, Cardano, Avalanche, Polkadot en andere altcoins.

Bitcoin rond de $43.000

Ongeveer een week geleden begon de prijscorrectie van Bitcoin toen deze van $47.000 naar $43.000 ging in een tijdsbestek van uren. De prijs van Bitcoin ging vervolgens verder naar beneden naar $41.000. De bulls dreven de prijs omhoog wat resulteerde in een BTC prijs van iets minder dan $43.000, om daarna verder te zakken naar onder de $40.000. Voor het eerst sinds september 2021 was de prijs van een Bitcoin minder dan $40.000 waard. De bounce die daarop volgde bracht de prijs naar $42.000 wat een groot aantal liquidaties tot gevolg had. Gisteren daalde de prijs naar $41.500 voordat het omhoog ging naar $43.000. Dit is het hoogste prijsniveau in zes dagen tijd. Op het moment van schrijven bevindt Bitcoin zich net onder de $43.000 en is de marktkapitalisatie boven de $800 miljard gestegen.

Bijna alle altcoins in het groen

Tijdens de correctie van Bitcoin de afgelopen week, leden de altcoins minstens net zo zwaar. De afgelopen 24 uur waren echter aanzienlijk positiever. De prijs van Ethereum (ETH) gleed op maandag onder de $3.000, maar verhandelt momenteel voor iets minder dan $3.300. Binance Coin (BNB) en Ripple (XRP) zijn beide met ongeveer 3% gestegen tot respectievelijk $465 en $0,75. Solana, Polkadot, Terra, Cardano, Avalanche, MATIC, Dogecoin en Shiba Inu zijn zelfs nog harder gestegen. SOL wordt momenteel verhandeld op $141 en DOT voor $26. LUNA zit dicht bij de $80, AVAX is bijna $95 en ADA is weer boven $1,2. Daarnaast worden DOGE, MATIC en SHIB verhandeld voor respectievelijk $0,15, $2,32 en $0,000028.

De grootste winsten worden echter behaald door altcoins met een relatief kleinere marktkapitalisatie. Fantom (FTM) staat ruim 20% in de plus en Oasis Network (ROSE) realiseert een stijging van ruim 15%. Hetzelfde geldt voor Secret (SCRT) dat een stijging van ruim 15% realiseert. Harmony (ONE) en OMG Network (OMG) stijgen bijna 15%. NEAR protocol (NEAR) stijgt ruim 13% en Mina (MINA) ruim 12%. Doordat Bitcoin en de meeste altcoins weer in de lift zitten is de marktkapitalisatie van de totale crypto markt weer boven de $2 biljoen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN