Bitcoin gaat omlaag maar hoe zit het met adoptie?

We hebben allemaal wel meegekregen dat de afgelopen dagen niet echt de meest positieve dagen zijn geweest voor de crypto-markt. Het belangrijkste is echter om te weten of de acceptatie van crypto aan het toenemen is. Zo zijn er wel veel recente ontwikkelingen geweest die wijzen op het feit dat cryptocurrencies steeds meer acceptatie krijgen in de wereld, maar wat nog belangrijker is, is de toenemende acceptatie van cryptocurrency door overheden en regelgevende instanties.

Het is inderdaad bemoedigend om getuige te zijn van deze nieuwe golf van een verschuiving in de houding van federale agentschappen en centrale banken die nu de vooruitzichten van het aannemen van digitale munten, om hun inkomsten te vergroten en hun operationele efficiëntie te vergroten, verzachten. Dit volgens een recent artikel dat op CryptoNewsZ.com geplaatst werd.

Duitsland past regelgeving toe

Duitsland heeft een wetgeving voor de crypto-organisaties uitgebracht. Het land verklaarde dat Bitcoin- en crypto-serviceproviders toestemming van de federale financiële instantie nodig hebben om haar potentiële klanten en investeerders te bedienen en diensten te verlenen.

De financiële toezichthoudende autoriteit van het land is het belangrijkste orgaan dat bevoegd is om alle financiële beslissingen te nemen en onlangs heeft het een aantal niet-geautoriseerde Bitcoin-geldautomaten in het land gesloten onder de naam ‘Shitcoins Club’. Volgens de richtlijn van de autoriteit vallen alle zaken met betrekking tot digitale valuta’s nu onder de Duitse bankwet en voortaan moet elke nieuwe dienstverlener toestemming van de regelgevende instanties krijgen om in de crypto-markt te gaan werken.

Frankrijk en Australië

Een andere belangrijke ontwikkeling is afkomstig uit Frankrijk, waar de rechtbank Bitcoin-leningen heeft ondergebracht in het segment consumentenleningen. Dit heeft veel grotere implicaties, aangezien dit suggereert dat het hele scenario wijst op de ruimdenkende houding van de rechterlijke macht tegenover Bitcoin (BTC) en andere digitale valuta’s.

In dezelfde lijn heeft een rechtbank in Australië bepaald dat een cryptocurrency exchange-account kan worden gebruikt als onderpand voor het verhalen van de juridische kosten. In zijn uitspraak zei de rechter dat cryptocurrency een zeer bekende vorm van beleggen is en wereldwijd wordt erkend. Daarom kan het gemakkelijk worden gebruikt als onderpand voor het betalen van al het geld dat verband houdt met de juridische kosten van de verweerder.

India heft verbod op

Nog belangrijker nieuws is afkomstig uit India, waar het hoogste gerechtshof van het land, het door de Centrale Bank van India (de Reserve Bank of India) opgelegde verbod op alle banken heeft ingetrokken om te werken met cryptocurrencies.

In de maand april 2018 kwam de Reserve Bank of India met een richtlijn die alle banken verbood om met cryptocurrency-organisaties zaken te doen. De rechterlijke macht zei dat dit algemene verbod van de Reserve Bank of India niet correct was qua intensiteit en reikwijdte.

Het Hof heeft het verbod ongedaan gemaakt en dit komt over als een mijlpaal dat in het hele land wordt gevierd door crypto-enthousiastelingen en volgers.

Zuid-Korea een voorloper

Neem bijvoorbeeld Zuid-Korea, dat het voorbeeld heeft gegeven om één ​​van ’s werelds eerste landen te worden die met een uitgebreide wet op cryptocurrency komt.

Gezien de affiniteit van het land met digitale munten, is het nauwelijks een verrassing, maar de echte reden achter deze stap is de groeiende impact van het coronavirus op zijn economische toestand. In feite heeft de grootste stad van het land, Seoul, zijn eigen cryptocurrency met de naam S-coin, wat de positieve houding en het enthousiasme van Zuid-Koreaanse mensen ten opzichte van digitale valuta ruimschoots weerspiegelt.

Wereldwijde beraadslagingen

Op het Global Economic Forum zijn we ook getuige geweest van meerdere gesprekken/discussies over cryptocurrencies. De ministers van Financiën van de G20 hebben deze kwestie tijdens de onlangs gehouden vergadering behandeld, ook al organiseert de FATF vergaderingen met de financiële toezichthouders over de hele wereld om de kwestie van digitale munten te bespreken.

Tijdens de plenaire sessie (die op 21 februari werd afgesloten) namen meer dan 800 afgevaardigden uit 205 landen over de hele wereld deel aan discussies over cryptocurrency en de mogelijke regelgevingskaders om digitale munten te reguleren volgens een algemeen voorgesteld kader.

Conclusie

Veel landen zijn bezig met te bedenken hoe ze zouden moeten omgaan met cryptocurrencies. Het is tevens opvallend dat elk land zijn eigen aanpak kiest. Daarnaast is het dus goed om te zien dat, ondanks de prijs van Bitcoin op dit moment, er wel steeds betere reguleringen komen voor deze ontluikende markt. Hoe meer Bitcoin adoptie, hoe meer kans dat het op een dag wel als veilige haven zal fungeren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!