India crypto-verbod

Waarom is het opgeheven crypto-verbod in India zo’n goed nieuws?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Gisteren plaatsten wij een artikel waarin aangegeven werd dat het Hooggerechtshof van India het controversiële crypto-verbod van de Reserve Bank of India (RBI) op banken, die met crypto-gerelateerde bedrijven zaken deden, opgeheven had.

Waarom is dit zo’n goed nieuws?

De overwinning is een geweldige prestatie voor de cryptogemeenschap in India en over de hele wereld, omdat India een wereldwijd bevolkingsaandeel heeft van ongeveer 17,7% en de meeste van hen jonge professionals zijn (jonger dan 50 jaar).

Volgens een onderzoek van CREBACO Global Inc, een onderzoeks- en inlichtingenbedrijf gericht op blockchain en cryptocurrencies, heeft India een potentiële marktomvang van meer dan $12,9 miljard en de capaciteit om in het eerste jaar 20000+ banen te creëren.

Wat hier lovenswaardig is, is dat het Hooggerechtshof de kern van de zaak heeft begrepen en het algemene verbod van de RBI als ongrondwettelijk heeft verklaard. Nu ligt de markt open voor meer dan 4000 cryptoprojecten om naar India te komen en te innoveren.

Veel kansen in India

De handel in Bitcoin werd nooit verboden, maar er was een algemeen bankverbod onder leiding van de Reserve Bank of India dat nu is opgeheven en beleggers kunnen vrij handelen via beurzen, door stortingen te doen via banken. Dit is een kans voor veel startups om te beginnen met innoveren in de blockchain- en crypto-ruimte door nieuwe technologieën, portefeuilles en betalingssystemen te ontwikkelen.

Eerder was er veel terughoudendheid in de Indiase opstartruimte vanwege het bankverbod, waardoor ze voornamelijk uit India naar Singapore en zelfs de VS verhuisden. Deze landen zijn getuige geweest van honderden ICO’s en VC-investeringen die miljarden dollars opbrachten, volgens het rapport van CREBACO.

Durfkapitaalbedrijven in India waren de laatste anderhalf jaar terughoudend met investeringen; maar na het opheffen van het verbod kan er een aanzienlijke sprong in Venture Capital Investments zijn.

Naar aanleiding van dit oordeel kunnen Indiërs nu betalingen in Bitcoin doen of ontvangen, op voorwaarde dat ze het op de juiste manier aangeven. De datum van ontvangst, tijd en de Bitcoin-naar-fiat-conversieprijs moeten op de juiste manier worden vastgelegd en worden gerapporteerd in de belastingberekeningen.

Bitcoin (BTC) valt in zowel de betalings- als de beleggingscategorieën en zal dienovereenkomstig worden behandeld. Nu zullen banken binnen enkele maanden met Crypto-bedrijven en beurzen beginnen en kunnen bankfaciliteiten normaal worden gebruikt zoals voorheen.

Bitcoin is nog niet gereguleerd of legaal in india

Sogani, oprichter en CEO van CREBACO, zei het volgende:

“Het vonnis heeft de terughoudendheid bij Indiase investeerders en de Crypto-gemeenschap zeker verminderd, maar velen begrijpen Bitcoin nu verkeerd en denken dat het volledig gereguleerd en legaal is. Laat me één ding heel duidelijk maken, we hebben nog steeds geen voorschriften van de centrale regering, het oordeel van het Hooggerechtshof vindt alleen het standpunt van Reserve Bank of India ongrondwettelijk en heeft het verbod opgeheven.

Zoals ik heb begrepen met de hulp van juridische professionals, kan de RBI het als een beoordelingsaanvraag betwisten, maar de kans is klein dat het wordt toegelaten. Hoewel het oordeel historisch is, is het nog steeds te vroeg om Bitcoin gereguleerd of legaal te noemen in India.”

Volgens Sogani wacht de industrie nog steeds op duidelijke voorschriften van SEBI, RBI, ministerie van Financiën en inkomstenbelastingen met betrekking tot:

  1. Handelen
  2. Investeringen
  3. Betalingen
  4. ICO’s
  5. Het aanbieden van effect-tokens
  6. IEO’s
  7. Beurs-voorschriften
  8. Minimale nalevingsnormen voor entiteiten

Jagdish Pandya, mede-oprichter van CREBACO, zei het volgende:

“Het is een volledig nieuw financieel kader en er moet veel werk worden verricht samen met alle afdelingen.”

Meer informatie over CREBACO

CREBACO Global Inc is een wereldwijd toonaangevend onderzoeks- en inlichtingenbedrijf dat zich uitsluitend richt op blockchain- en crypto-projecten, met een uitgebreide onderzoeksdatabase van meer dan 2500 projecten wereldwijd. CREBACO werkt samen met overheden en regelgevers om betere wettelijke en regelgevende kaders voor cryptocurrencies op te zetten.

CREBACO is van plan een sandbox en een open paneel te organiseren om de manier te bespreken waarop verschillende afdelingen digitale middelen moeten reguleren. Sogani wil crypto-professionals, regeringen, regelgevers, belangrijke opinieleiders, media en bedrijven ertoe brengen een dialoog te voeren om het proces van de acceptatie van crypto en blockchain in India te versnellen, omdat de meerderheid van de andere landen al regelgeving heeft.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN