Zuid-Korea Cryptocurrencies

Zuid-Koreaanse belastingdeskundigen adviseren tweestappenplan

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Zuid-Koreaanse belastingdeskundigen hebben de overheid geadviseerd om een ​​lage handelsbelasting op cryptocurrency-winsten toe te passen, voordat burgers worden onderworpen aan een overdrachtsbelasting. Dit volgens een artikel dat op maandag 24 februari op Business Korea geplaatst werd.

Volgens het bericht wordt er verwacht dat de Koreaanse regering haar fiscale hervormingsplan eind 2020 zal aankondigen.

De lage handelsbelasting werd aanbevolen omdat er een gebrek is aan wettelijke infrastructuur om overdrachtsbelasting te heffen.

Tweestappenplan

Tijdens een seminar op 21 februari hebben leden van de Koreaanse belastingbeleidsassociatie de Zuid-Koreaanse regering geadviseerd om dit tweestappenplan uit te voeren, met het argument dat een deliberatieve aanpak voor het implementeren van een inkomstenbelasting voor cryptocurrency het meest effectief zal zijn.

De Korea Blockchain Association was het eens met het voorstel van de belastingdeskundigen en rechtvaardigde hun aanbeveling door op te merken dat:

“Aanverwante wetten zijn nog steeds afwezig en de belastinginfrastructuur is nog steeds onvoldoende om cryptocurrencies volledig af te dekken en als zodanig moeten enkele zaken worden toegevoegd aan de kant van de kostenberekening.”

De Association voegde ook toe dat voordat er een overdrachtsbelasting wordt geheven, duidelijkheid nodig is bij het definiëren van acquisitiekosten voor cryptocurrency. Maar het is niet eenvoudig om deze te definiëren, omdat cryptocurrencies met meerdere koersen worden verhandeld op een breed scala aan beurzen in Korea.

Belastingen zijn onvermijdelijk

Zoals Cointelegraph vorige maand aangaf, is het ministerie van Economie en Financiën in Zuid-Korea aan het overwegen om een belasting van 20% op inkomsten uit cryptocurrency-transacties in te stellen. Naar verluidt is er in Zuid-Korea een concreter belastingkader voor cryptocurrencies aan de gang. De vorige ministerie van Strategie en Financiën van Zuid-Korea merkte vorige maand op dat:

“In het geval van virtuele valuta-transacties van een bedrijf, zijn alle transacties die het nettovermogen van de entiteit verhogen onder de huidige wetgeving belast, dus het is belastbaar, maar het is praktisch onmogelijk om belastinginkomstenresultaten te produceren door alleen virtuele valuta-transacties te onderscheiden.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN